«Καβγάς» Μπάιντεν - Νετανιάχου για τη Γάζα: «Χάνετε την στήριξη» -«Εσείς ρίξατε ατομική βόμβα στην Ιαπωνία»

«Καβγάς» Μπάιντεν - Νετανιάχου για τη Γάζα: «Χάνετε την στήριξη» -«Εσείς ρίξατε ατομική βόμβα στην Ιαπωνία»

Οι δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν κατά της κυβέρνησης του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έφεραν την αντίδραση του Ισραηλινού προέδρου, ο οποίος μίλησε σε επιθετικό ύφος στον Αμερικανό πρόεδρο κατά την διάρκεια συνομιλία τους.

Σύμφωνα με πηγές από τον Λευκό Οίκο, ο Νετανιάχου δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για την δήλωση του Μπάιντεν πως το «Ισραήλ χάνει τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας» και «ο Νετανιάχου πρέπει να αλλάξει πρόσωπα στη κυβέρνηση».

Κατα την συνομιλία τους, όπως μετέδωσε ο Open, είπε στον Μπάιντεν: «Ναι, αλλά εσείς ισοπεδώσατε με βομβαρδισμούς την Γερμανία και ρίξατε ατομική βόμβα στην Ιαπωνία όπου πολλοί άμαχοι έχασαν τη ζωή τους».

Η αντίδραση του Μπάιντεν, σύμφωνα με πηγές από τον Λευκό Οίκο, ήταν η εξής:

«Ναι, γι’ αυτό και δημιουργήθηκαν όλοι αυτοί οι διεθνείς θεσμοί μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Για να διασφαλιστεί ότι δεν θα ξανασυμβούν. Μην κάνετε τα ίδια λάθη που κάναμε μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να εμπλακούμε σε πόλεμο στο Αφγανιστάν».

Χάνει την στήριξη και εντός κόμματος ο Νετανιάχου

Την ίδια ώρα, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου φέρεται να χάνει και την στήριξη στο Ισραήλ, ακόμη κι εντός του κόμματός του. Αρκετές πολιτικές «φιγούρες» του τόπου τονίζουν ήδη πως οι εκλογές και η απομάκρυνσή του, είναι αναγκαίες μετά τον πόλεμο με την Χαμάς, ενώ ορισμένοι τον κατηγορούν πως έχει κάνει μία «σειρά αμφιλεγόμενων σχολίων» με αφορμή την επιχείρηση στη Γάζα.

Αφορμή στάθηκε και η τελευταία δήλωσή του όπου συνέκρινε την επίθεση της Χαμάς με την Συμφωνία του Οσλου.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Γιαίρ Λαπίντ, ανέφερε πως ο Νετανιάχου είναι «ένας κυνικός πρωθυπουργός που τρέχει μία διαβολική καμπάνια, με σκοπό να αφαιρέσει τις ευθύνες από πάνω του και να δημιουργήσει μίσος και έχθρα, χρεώνοντας τις ευθύνες σε άλλους».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι δηλώσεις του έχουν προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις και εντός του κόμματός του. Εκπρόσωπος του κόμματος έκανε λόγο για «καταστροφικές δηλώσεις» την ώρα που οι υποστηρικτές του προσπαθούν να αντιστρέψουν το κλίμα, βλέποντας στις δημοσκοπήσεις ότι το 75% περίπου ζητά την παραίτησή του μετά το τέλος του πολέμου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ