G7: Λένε «όχι» στο αίτημα Πούτιν για πληρωμές σε ρούβλια - «Θα διακόψουμε την παροχή», απαντά Ρώσος γερουσιαστής

G7: Λένε «όχι» στο αίτημα Πούτιν για πληρωμές σε ρούβλια - «Θα διακόψουμε την παροχή», απαντά Ρώσος γερουσιαστής

Οι υπουργοί Ενέργειας της G7 απέρριψαν το αίτημα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να πληρώσουν οι «μη φιλικές» χώρες για το ρωσικό αέριο με ρούβλια, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Ρόμπερτ Χάμπεκ, μετά από συνομιλίες με τους ομολόγους του τη Δευτέρα.

Ο Γερμανός υπουργός Ενέργειας, δήλωσε ότι αν γινόταν δεκτό το ρωσικό αίτημα θα αποτελούσε ξεκαθαρη παραβίαση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία.

«Όλοι οι υπουργοί της G7 συμφώνησαν ότι πρόκειται για μονομερή και ξεκάθαρη παραβίαση των υφιστάμενων συμβάσεων», δήλωσε ο Χάμπεκ, μετά την τηλεδιάσκεψη των υπουργών Ενέργειας της G7.

Οι υπουργοί «υπογράμμισαν για άλλη μια φορά ότι οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί είναι έγκυρες και οι εταιρείες οφείλουν και πρέπει να τις σεβαστούν. Η πληρωμή σε ρούβλια είναι απαράδεκτη και καλούμε τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να μη συμμορφωθούν με το αίτημα του Πούτιν» είπε.

«Θα διακόψουμε την παροχή», απαντά Ρώσος γερουσιαστής

Λίγο μετά τις δηλώσεις Χάμπεκ, ο Ρώσος γερουσιαστής Ιβάν Αμπράμοφ, αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, άνω σώματος του ρωσικού κοινοβουλίου, δήλωσε ότι "η άρνηση των χωρών της G7 να πληρώσουν σε ρούβλια θα οδηγήσει χωρίς αμφιβολία σε διακοπή της προμήθειας αερίου".

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ