Μαζί με τα 7 σκυλιά του απεγκλωβίστηκε από το Χαρτούμ ζευγάρι Ελλήνων -Αρνούνταν να φύγουν χωρίς εκείνα

Μαζί με τα 7 σκυλιά του απεγκλωβίστηκε από το Χαρτούμ ζευγάρι Ελλήνων -Αρνούνταν να φύγουν χωρίς εκείνα

Μαζί με τα 7 σκυλιά τους από το Χαρτούμ του Σουδάναπεγκλωβίστηκε ένα ζευγάρι Ελλήνων από το Σουδάν του Χαρτούμ και έφθασαν αργά το βράδυ της Πέμπτης στην Αθήνα.

Μετά από μαραθώνια προσπάθεια της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς και της κ. Μάρσας Δημοπούλου σε συνεργασία με το γραφείο του πρωθυπουργού και παρέμβαση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ηεπιχείρηση έλαβε αίσιο τέλος.

Το ζευγάρι αρνήθηκε να εγκαταλείψει τα ζωάκια
Το ζευγάρι από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε να εγκαταλείψει τα ζώα του και το βράδυ της Πέμπτης προσγειώθηκαν στην Τανάγρα, όπου τους περίμενε η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά ευχάριστη είδηση που δημοσιοποίησε μέσω social media η δημοσιογράφος υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων Σταματίνα Σταματάκου.

Σε ανάρτησή της στο Instagram η σελίδα «Προστασία Ζώων» αναφέρει:

«Ένα ζευγάρι Ελλήνων από την περιοχή του Χαρτούμ, μόλις 1 χλμ από το Πεντάγωνο στην καρδιά των συγκρούσεων, διεσώθη μαζί με τα 7 σκυλιά τους με εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά από τιτάνιες προσπάθειες της Ειδικής Γραμματείας μας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς -που βρισκόμασταν σε συνεχή επικοινωνία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού-, της ελληνικής αποστολής, των Ελλήνων κομάντος, του Επίτιμου Πρόξενου στο Σουδάν, του Έλληνα Πρέσβη της Αιγύπτου, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, με τη συμβολή επίσης Σουδανού ιερέα της περιοχής.

Για την οικογένεια αυτή ενημερωθήκαμε την Παρασκευή 21/4 από την δημοσιογράφο κ. Λυδία Ψιλοβίκου. Η κατάσταση στο Σουδάν και ιδίως στο Χαρτούμ είναι τραγική. Τόσο το σπίτι της οικογένειας όσο και το όχημά τους είχαν βομβαρδιστεί. Η οικογένεια αρνούνταν κατηγορηματικά να εγκαταλείψει τα ζώα της και οι άνθρωποι ρίσκαραν ακόμη και την ίδια τους την ζωή. Μετά από μία δύσκολη επιχείρηση έχουμε αίσιο τέλος. Γιατί για κάποιους συνανθρώπους μας τα ζώα τους αποτελούν αναπόσπαστα μέλη της οικογένειάς τους ακόμη και τις πιο τραγικές στιγμές κι η Ελληνική Κυβέρνηση απέδειξε ότι τα ζώα αποτελούν μία από τις προτεραιότητές της».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ