Ισχυρή χαλαζόπτωση στην Ισπανία - Οδηγοί σκαρφάλωσαν στα αυτοκίνητά τους για να σωθούν από τα ορμητικά νερά [βίντεο]
Φωτογραφία: Youtube

Ισχυρή χαλαζόπτωση στην Ισπανία - Οδηγοί σκαρφάλωσαν στα αυτοκίνητά τους για να σωθούν από τα ορμητικά νερά [βίντεο]

Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε χθες Πέμπτη τη Σαραγόσα της Ισπανίας με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι και να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές και αναστάτωση.

Η ισχυρή βροχόπτωση και το χαλάζι έπληξαν τον αγροτικό τομέα, το σύστημα μεταφορών και τις αστικές υποδομές, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να εγκλωβιστούν στα οχήματά τους και να χρειαστεί η συνδρομή πυροσβεστών και δυτών. Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω βίντεο με τη γυναίκα να είναι ανεβασμένη πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου της προκειμένου να σωθεί από τα ορμητικά νερά.

Επίσης, αρκετά δρομολόγια λεωφορείων επηρεάστηκαν από τους πλημμυρισμένους δρόμους ενώ χάος προκλήθηκε και στους δρόμους αφού σε πολλές περιπτώσεις οι φωτεινοί σηματοδότες έπαψαν να λειτουργούν κι έτσι χρειάστηκε η επέμβαση της τοπικής αστυνομίας προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία.

Παρά τη σφοδρότητα της καταιγίδας, δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματισμοί. Ωστόσο, υπήρξαν συγκρούσεις οχημάτων λόγω της κακής ορατότητας και της ολισθηρότητας.

Παράλληλα, η χαλαζόπτωση ήταν ιδιαίτερα καταστροφική για τους αμπελώνες της πόλης Paniza, όπου οι αγρότες ανέφεραν ότι χάθηκε το 100% της σοδειάς. Η καταιγίδα έπληξε και άλλες καλλιέργειες όπως δημητριακά, ελιές και αμύγδαλα.

Η καταιγίδα κράτησε περίπου μιάμιση ώρα με τις Αρχές να αξιολογούν τώρα την έκταση της ζημιάς και παρέχουν βοήθεια στους πληγέντες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ