Μακρόν: H Γαλλία ανυποχώρητη στον ρατσισμό - H Δημοκρατία δε θα αποκαθηλώσει αγάλματα

Μακρόν: H Γαλλία ανυποχώρητη στον ρατσισμό - H Δημοκρατία δε θα αποκαθηλώσει αγάλματα

«Η Γαλλία θα είναι ανυποχώρητη» απέναντι στον ρατσισμό, αλλά «δε θα σβήσει κανένα ίχνος, κανένα όνομα από την Ιστορία της» και «δε θα αποκαθηλώσει κανένα άγαλμα» δήλωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού του διαγγέλματος, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, έπειτα από σειρά διαδηλώσεων στη χώρα, στον απόηχο των αντιρατσιστικών κινητοποιήσεων στις ΗΠΑ, όπου διαδηλωτές κατέστρεψαν μνημεία που θεώρησαν ρατσιστικά.

«θα είμαστε ανυποχώρητοι μπροστά στον ρατσισμό, στον αντισημιτισμό και στις διακρίσεις» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, «αλλά η ευγενής αυτή μάχη παρεκτρέπεται όταν μεταμορφώνεται σε κομμουνιταρισμό, σε έμπλεο μίσους ή εσφαλμένο ξαναγράψιμο του παρελθόντος» όταν μεταμορφώνεται «σε μία μη αποδεκτή μάχη, αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους σεπαρατισμούς».

«Η Δημοκρατία δεν θα αποκαθηλώσει αγάλματα» επέμεινε.

«Οφείλουμε, καλύτερα, να κοιτάξουμε μαζί ολόκληρη την ιστορία μας... και σε καμία περίπτωση να αρνηθούμε αυτό που είμαστε» συμπλήρωσε.

Παραδεχόμενος ότι υπάρχουν ρατσιστικές διακρίσεις στη χώρα, ο Μακρόν προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να υπάρξει μετάδοση προερχόμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι διαδηλώσεις συνοδεύονται από καταστροφές αγαλμάτων και την αμφισβήτηση έργων τέχνης του παρελθόντος που οι διαδηλωτές θεωρούν προσβλητικά ή ρατσιστικά.

«Είμαστε ένα Έθνος όπου κάθε ένας, όποια και αν είναι η καταγωγή ή θρησκεία, πρέπει να βρίσκει τη θέση του. Αυτό ισχύει παντού και για όλους; Οχι» αναγνώρισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Η μάχη μας, λοιπόν, πρέπει να συνεχιστεί, να ενισχυθεί για να επιτρέψει την απόκτηση πτυχίων και θέσεων εργασίας που αντιστοιχούν στην αξία και τα ταλέντα του καθενός και πρέπει να αγωνισθούμε κατά του γεγονότος ότι το όνομα, η διεύθυνση, το χρώμα του δέρματος περιορίζουν ακόμη υπερβολικά συχνά την ισότητα των ευκαιριών που κάθε ένας πρέπει να έχει».

Πηγές: ΑΜΠΕ

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ