Daily Mail: Έτοιμη να μπει στη Γερουσία των ΗΠΑ η Μέγκαν Μαρκλ -Το σενάριο της βρετανικής εφημερίδας

Daily Mail: Έτοιμη να μπει στη Γερουσία των ΗΠΑ η Μέγκαν Μαρκλ -Το σενάριο της βρετανικής εφημερίδας

Λίγοι δίνουν βάση σε ένα τέτοιο σενάριο, που αφήνει ανοικτό η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, αλλά αν όντως η δούκισσα του Σάσεξ καταφέρει να πείσει τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια να τη χρίσει υποψήφια για τη θέση στη Γερουσία που έμεινε κενή μετά τον θάνατο της Νταϊάν Φάινσταϊν, τότε θα είναι η πρώτη φορά που η βρετανική μοναρχία θα πλησιάσει περισσότερο παρά ποτέ στην πολιτική εξουσία της πρώην αποικίας της από την εποχή της αμερικανικής επανάστασης.

Πηγές ανέφεραν στη Daily Mail ότι μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου σε ηλικία 90 ετών της Φάινσταϊν, του γηραιότερου μέλους της Γερουσίας των ΗΠΑ και ιστορικής προσωπικότητας του Δημοκρατικού Κόμματος και της πολιτικής ζωής της χώρας, «άναψαν τα τηλέφωνα» από τις εικασίες ότι η Μέγκαν Μαρκλ θα επιδιώξει να διοριστεί στη θέση της μέχρι τη λήξη της θητείας της Φάινσταϊν τον Ιανουάριο του 2025.

Μικρές οι πιθανότητες για τη Μέγκαν Μαρκλ

Παρά τις φιλικές σχέσεις, ωστόσο, της Μέγκαν Μαρκλ με μεγάλα ονόματα στην παράταξη των Δημοκρατικών, όπως η οικογένεια των Κένεντι και η Όπρα Γουίνφρι, οι πιθανότητες να αναπληρώσει την έδρα της Φάινσταϊν είναι μικρές.

«Είναι πολύ δύσκολο κάτι τέτοιο για τη Μέγκαν, αλλά στην τρέλα που επικρατεί αυτές τις μέρες στην πολιτική ζωή στις ΗΠΑ, δεν είναι αδύνατο», δήλωσε μεγαλοχορηγός των Δημοκρατικών, που έχει στενές σχέσεις με τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ. «Έχουν συμβεί και πιο τρελά πράγματα», δήλωσε στη Daily Mail.

Ο Νιούσομ, που ίσως τρέφει προεδρικές φιλοδοξίες, θα πρέπει σύντομα να επιλέξει το πρόσωπο που θα αναλάβει την έδρα της Φάινσταϊν. Ο 55χρονος κυβερνήτης φέρεται να είχε μια επαφή με την Μέγκαν Μάρκλ για μια θέση στη Γερουσία τον Οκτώβριο του 2020, όταν υποχρεώθηκε να αντικαταστήσει την τότε γερουσιαστή Καμάλα Χάρις, μετά την επιλογή της από τον Τζο Μπάιντεν ως υποψήφιας αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

Η Μέγκαν Μαρκλ «δικτυωμένη» στο κόμμα των Δημοκρατικών

Η Μέγκαν Μαρκλ είχε δικτυωθεί μεταξύ υψηλόβαθμων Δημοκρατικών καθώς έτρεφε βλέψεις για το πόστο, με την προεδρία των ΗΠΑ ως τον υποτιθέμενο απώτερο στόχο της, είπε μια πηγή στη Daily Mail. Αν και η δούκισσα του Σάσεξ και ο πρίγκιπας Χάρι είχαν μια τηλεδιάσκεψη με τον Νιούσομ, εκείνος τελικά επέλεξε άλλο υποψήφιο.

Πριν από το θάνατο της Φάινσταϊν, ο Νιούσομ της είχε πει ότι θα την αντικαθιστούσε με μια μαύρη γυναίκα. Αλλά οι καλύτεροι υποψήφιοι έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσουν τη θέση το επόμενο φθινόπωρο, ανέφερε η Daily Mail. Η επιλογή ενός εξ αυτών των υποψηφίων για να καλύψει τη θέση της Φάινσταϊν μέχρι τον Ιανουάριο του 2025, θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατηγορίες για ευνοιοκρατία, είπε μια πηγή στη βρετανική εφημερίδα. «Έτσι πρέπει να βρει μια μαύρη γυναίκα που να μπορεί να κάνει τη δουλειά για 13 μήνες και να συμφωνήσει να μην διεκδικήσει μια νέα θητεία από τους έμπειρους πολιτικούς που έχουν ήδη πλασαριστεί για το πόστο», είπε η πηγή. «Δεν υπάρχουν και τόσες πολλές γυναίκες που να πληρούν τα κριτήρια», σημείωσε η πηγή. «Γι’ αυτό ακούγεται το όνομα της Μέγκαν Μαρκλ».

Η Μαρκλ έχει επίσης συνάψει φιλική σχέση με την προβεβλημένη φεμινίστρια Γκλόρια Στάινεμ, η οποία «συστήνει τη Μέγκαν σε πρόσωπα με επιρροή στο κόμμα», είπε φιλικό πρόσωπο της Στάινεμ στην εφημερίδα. «Η Μέγκαν ενδιαφέρεται για την πολιτική περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο», είπε το ίδιο πρόσωπο. «Εκεί πιστεύει ότι είναι η δύναμή της, αλλά ήταν αναγκασμένη να επικεντρωθεί στο να βγάλει χρήματα».

Άλλοι Δημοκρατικοί, ωστόσο, δεν φαίνεται να δίνουν βάση στα σενάρια αυτά. «Δεν νομίζω ότι μπορείς να πάρεις τη Μέγκαν στα σοβαρά», είπε μια πηγή.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ