ΝΑΤΟ: Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση αναγνώρισε τη Ρωσία ως «κράτος τρομοκράτη»

ΝΑΤΟ: Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση αναγνώρισε τη Ρωσία ως «κράτος τρομοκράτη»

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ αναγνώρισε τη Ρωσική Ομοσπονδία ως «κράτος τρομοκράτη», όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπίας της Ουκρανίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ και βουλευτής του κόμματος «Υπηρέτης του Λαού», Γιεγκόρ Τσέρνεφ, με ανάρτησή του στο Facebook, όπως μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.

«Σήμερα θα εγκρίνουμε ψήφισμα, το οποίο καλεί όλους τους συμμάχους να ορίσουν με σαφήνεια ότι η Ρωσική Ομοσπονδία και το ισχύον καθεστώς της δρουν ως τρομοκρατική οργάνωση», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ, Τζέρι Κόνολι, πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα.

Τι αναφέρει το ψήφισμα

Μεταξύ άλλων, το ψήφισμα απευθύνει έκκληση για τη σύσταση ειδικού Διεθνούς Δικαστηρίου για τη ρωσική επιθετικότητα.

«Όλες, και οι 30, χώρες του ΝΑΤΟ υποστήριξαν τις προτάσεις της αντιπροσωπίας μας. Ένα τέτοιο δικαστήριο θα επιτρέψει όχι μόνο να καταδικαστούν οι άμεσοι εκτελεστές των εγκλημάτων πολέμου, αλλά και η ανώτατη ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η απόφαση θα σταλεί στις κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια όλων των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ», έγραψε o Τσέρνεφ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το ψήφισμα έλαβε υπ' όψιν τις προσδοκίες για αύξηση των προμηθειών εξοπλισμού προς την Ουκρανία, την επεξεργασία συγκεκριμένων βημάτων για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, τη δημιουργία μηχανισμού για την καταβολή αποζημιώσεων από τη Ρωσία, για τις ζημιές που έχει προκαλέσει στη χώρα.

Ο Τσέρνεφ επισήμανε ότι το ψήφισμα, με πρωτοβουλία της ουκρανικής πλευράς, προβλέπει ότι το ΝΑΤΟ θα υποστηρίζει την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειάζεται.

Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε ότι οι αντιπρόσωποι επισήμαναν ιδιαίτερα ότι ο ουκρανικός στρατός θα δυναμώσει το ΝΑΤΟ, γι' αυτόν τον λόγο το να γίνει μέλος η Ουκρανία είναι επιθυμητό και σημαντικό για τη Συμμαχία.

Ο Ουκρανός πολιτικός είπε επίσης ότι το ψήφισμα συνιστά μια σημαντική πολιτική πρωτοβουλία, που δείχνει τις διαθέσεις που επικρατούν στους δυτικούς κοινοβουλευτικούς κύκλους, και πως επηρεάζει τις ηγεσίες των χωρών στο πλαίσιο της λήψης αποφάσεων.

Πρόσφατα η Λετονία και η Εσθονία αναγνώρισαν τη Ρωσία χώρα-χορηγό της τρομοκρατίας. Η γερουσία της Πολωνίας και η Βουλή της Τσεχίας επίσης ψήφισαν απόφαση με την οποία αναγνωρίζουν την κυβέρνηση της Ρωσίας ως καθεστώς τρομοκρατίας.

Επίσης, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) έχει αναγνωρίσει τη Ρωσία ως χώρα με καθεστώς τρομοκρατίας.

hmc gif 300 600

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS