Ουκρανική κρίση - Διάγγελμα Μπάιντεν: Οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία - Δεν θέλουμε πόλεμο

Ουκρανική κρίση - Διάγγελμα Μπάιντεν: Οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία - Δεν θέλουμε πόλεμο

Εμπορικές και οικονομικές κυρώσεις σε εταιρείες, πρόσωπα και εμπόριο

Διάγγελμα για το ουκρανικό ζήτημα απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, κατά το οποίο ανακοίνωσε τις κυρώσεις που αποφάσισαν οι ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, με αφορμή την «εισβολή», όπως χαρακτηρίστηκε από την Ουάσινγκτον, στα «κρατίδια» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την πρώτη δέσμη κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. Πρόκειται για εμπορικές και οικονομικές κυρώσεις σε τρία επίπεδα: Σε εταιρείες, σε πρόσωπα και σε επίπεδο διακίνησης εμπορευμάτων που χρησιμεύουν στη βιομηχανία.  Ανακοίνωσε επίσης κυρώσεις για το δημόσιο χρέος. Ο Μπάιντεν είπε ότι αυτό σημαίνει αποκοπή της ρωσικής κυβέρνησης από τα δυτικά οικονομικά. «Δεν μπορεί πλέον να αντλεί χρήματα από τη Δύση», τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να «κλιμακώνουν τις κυρώσεις» αν η Ρωσία συνεχίσει να κλιμακώνει τις ενέργειές της στην Ουκρανία.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι «η Ρωσία κατέλαβε δύο περιοχές της Ουκρανίας», διευκρινίζοντας ότι τα μέτρα που ανακοινώνει η Ουάσινγκτον είναι αμυντικά, καθώς η Ρωσία πιστεύεται ότι θα κλιμακώσει τη δράση της και στρατιωτικά το επόμενο διάστημα.

«Αυτή είναι η αρχή μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», είπε, αναφερόμενος στην ομιλία του Πούτιν τη Δευτέρα και στην εξουσιοδότηση της Δούμας να στείλει στρατεύματα στο Ντονμπάς.

Όπως είπε θα συνεχίσουμε να κλιμακώσουμε τις κυρώσεις όσο η Ρωσία κλιμακώνει την επίθεση. Οι κυρώσεις θα είναι οικονομικές αλλά όχι μόνο.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν δηλώνει ότι ενέκρινε την πρόσθετη μετακίνηση αμερικανικών δυνάμεων σε συμμαχικές χώρες στην Ανατολική Ευρώπη. Ειδικότερα, οι δυνάμεις και ο εξοπλισμός -που βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη- θα σταλούν στις χώρες της Βαλτικής, Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία.

«Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής, πρόκειται για αμυντικές κινήσεις εκ μέρους μας», είπε. «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να πολεμήσουμε τη Ρωσία». Οι αναπτύξεις, πρόσθεσε ο Μπάιντεν, έχουν ως στόχο να στείλουν ένα μήνυμα στους συμμάχους των ΗΠΑ ότι θα υπερασπιστούν το έδαφος του ΝΑΤΟ και θα τηρήσουν τις συμβατικές τους δεσμεύσεις.

Ο Τζο Μπάιντεν αναρωτήθηκε τι «δίνει [στον Πούτιν] το δικαίωμα να ανακηρύσσει νέες λεγόμενες χώρες σε εδάφη που ανήκουν στους γείτονές του»; Θα κρίνουμε τη Ρωσία βάσει των πράξεων και όχι των λόγων της, υπογράμμισε και επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν τον πόλεμο.

Το διάγγελμα του Τζο Μπάιντεν

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ