Ουκρανία: Δείτε live την ομιλία Ζελένσκι στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ -Παρόντος του Ρώσου πρέσβη

Ουκρανία: Δείτε live την ομιλία Ζελένσκι στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ -Παρόντος του Ρώσου πρέσβη

Ο Ουκρανός πρόεδρος απευθύνεται μέσω βιντεοκλήσης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ παρουσιάζοντας τις καταστάσεις αδιανόητης βίας από το ρωσικό στρατό.

«Χθες, επέστρεψα από την πόλη Μπούκα, που απελευθερώθηκε πρόσφατα από τα ρωσικά στρατεύματα όχι μακριά από το Κίεβο. Δεν υπάρχει λοιπόν ούτε ένα έγκλημα που να μην διέπραξαν. Ο Ρωσικός στρατός έψαξε και σκότωσε σκόπιμα όποιον υπηρετούσε τη χώρα μας. Σκότωσαν, πυροβόλησαν και δολοφόνησαν γυναίκες έξω από τα σπίτια τους όταν απλώς προσπάθησαν να καλέσουν κάποιον που είναι ζωντανός, σκότωσαν ολόκληρες οικογένειες, ενήλικες και παιδιά. Και προσπάθησαν να κάψουν τα πτώματα».

Πρόσθεσε: «Τους έβγαλαν τις γλώσσες γιατί οι εισβολείς δεν άκουγαν αυτά που ήθελαν να ακούσουν».

Αναφερόμενος στις θηριωδίες που αποκαλύφθηκαν στα περίχωρα του Κιέβου, είπε: «Έχουμε στοιχεία, υπάρχουν δορυφορικές εικόνες, δίνουμε πρόσβαση στους δημοσιογράφους» και ζήτησε να γίνουν διεθνείς έρευνες. «Είμαι σίγουρος ότι κάθε μέλος του ΟΗΕ θέλει να τιμωρηθεί ο ένοχος αυτών των πράξεων».

Τόνισε ο Ρωσικός στρατός προχωρά σε ευρύ πλιάτσικο και έδωσε μάλιστα το παρακάτω παράδειγμα: «Τραβάνε χρυσά σκουλαρίκια από τα αυτιά γυναικών και γεμίζουν με αίμα».

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι μιλάει για τη μνήμη των «αμάχων που πέθαναν, που πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους αφού βασανίστηκαν. Μερικοί από αυτούς πυροβολήθηκαν στους δρόμους. Άλλους τους πέταξαν στα πηγάδια. Και πέθαναν. Βασανίστηκαν. Σκοτώθηκαν στα διαμερίσματά τους, σπίτια ανατινάχτηκαν από χειροβομβίδες. Πολίτες καταπλακώθηκαν από τανκς ενώ κάθονταν στα αυτοκίνητά τους στη μέση του δρόμου μόνο για την ευχαρίστησή τους. Έκοψαν κομμάτια του σώματος αμάχων, έκοψαν τον λαιμό τους. Γυναίκες βιάστηκαν και σκοτώθηκαν μπροστά στα παιδιά τους».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ