Προκαλεί ο Ζάεφ: Όλοι αναγνωρίζουν τη «μακεδονική ταυτότητα»

Προκαλεί ο Ζάεφ: Όλοι αναγνωρίζουν τη «μακεδονική ταυτότητα»

Με τον αέρα που του έδωσαν οι επισκέψεις δυτικών αξιωματούχων στη χώρα του, αλλά και το προσωπικό του ταξίδι στις ΗΠΑ, ο Ζόραν Ζάεφ κορυφώνει την προεκλογική του εκστρατεία για το «ναι» στο δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής.

«Τόσο ο Μάικ Πενς όσο και ο Εμμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσαν ότι έχουμε ένα κράτος, έναν 'μακεδονικό' λαό και μια 'μακεδονική γλώσσα' που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο».

Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε δοθεί στη δημοσιότητα τηλεοπτικό μήνυμα του Γάλλου προέδρου Μακρόν, στο οποίο καλούσε τους πολίτες της ΠΓΔΜ να υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Δεν περάσε δε απαρατήρητη και η επιστολή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Ο. Μπους, ο οποίος και εκείνος καλούσε τους πολίτες της χώρας να ψηφίσουν τη Συμφωνία, ώστε να υλοποιηθεί αυτό που δεν έγινε το 2008, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο Ζόραν Ζάεφ σπεύδει να απευθύνει άλλη μια φορά πρόσκληση για συμμετοχή στο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου «για ψήφους υπέρ της Ευρωπαϊκής Μακεδονίας».

«Μη μείνετε στο σπίτι σας. Στις 30 Σεπτεμβρίου ψηφίζουμε και γράφουμε ιστορία» προσθέτει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

 


googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ