Πρωτοφανές ψύχος σε Σουηδία και Φινλανδία - Στους -40 βαθμούς Κελσίου έφτασαν τα θερμόμετρα

Πρωτοφανές ψύχος σε Σουηδία και Φινλανδία - Στους -40 βαθμούς Κελσίου έφτασαν τα θερμόμετρα

Τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες του φετινού χειμώνα κατέγραψαν η Σουηδία και Φινλανδία με τα θερμόμετρα να δείχνουν -40 βαθμούς Κελσίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Kvikkjokk της Λαπωνίας ο υδράργυρος βούτηκε στους -43,6, όπως ανέφερε την Τετάρτη το μετεωρολογικό ινστιτούτο SMHI στην πλατφόρμα Χ.

«Είναι η χαμηλότερη θερμοκρασία που είχαμε ως τώρα τον φετινό χειμώνα και το ψύχος θα συνειχτεί στα βόρεια», δήλωσε ο μετεωρολόγος Νιλς Χόλμκβιστ του σουηδικού κρατικού δικτύου SVT.

Σκανδιναβία: Χάος στις μετακινήσεις από το ψύχος και το χιόνι

Το κύμα ψύχους και το χιόνι προκάλεσαν χάος στις μετακινήσεις σε ολόκληρη την περιοχή, περιλαμβανομένης της Νορβηγίας, όπου έκλεισε ένας αυτοκινητόδρομος στα νότια και τα πορθμεία ανέστειλαν τα δρομολόγιά τους. Ο οργανισμός σιδηροδρόμων της Σουηδίας ανέφερε ότι το ψύχος προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των συρμών στον αρκτικό βορρά της χώρας.

Μολονότι το θερμόμετρο έδειξε -41,6 στο μικρό χωριό Νικαλουόκτα των αυτοχθόνων Σάμι της βόρειας Σουηδίας, δεν έσπασε το ρεκόρ χαμηλότερης θερμοκρασίας των -52,6 της χώρας που κατέγραψε τον Φεβρουάριο του 1966 μετεωρολογικό σταθμός στο Vuoggatjålme.

Στη γειτονική Φινλανδία η χαμηλότερη θερμοκρασία αυτού του χειμώνα καταγράφηκε νωρίς την Τρίτη στην πόλη Ιλιβιέσκα στα βορειοιδυτικά, με τον υδράργυρο να δείχνει -37,8C και τους μετεωρολόγους να προβλέπουν πτώση κάτω των -40C εντός της εβδομάδας. Στο Ελσίνκι οι θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ -15C και -20C.

Στην πόλη Αρένταλ της νότιας Νορβηγίας τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα καθώς οι Αρχές δεν μπόρεσαν να καθαρίσουν τα πεζοδρόμια από το χιόνι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ