Σουδάν: Συνολικά 283 οι Έλληνες που έχουν απεγκλωβιστεί - Δύο οι τραυματίες - Κομβική η βοήθεια συμμαχικών χωρών

Σουδάν: Συνολικά 283 οι Έλληνες που έχουν απεγκλωβιστεί - Δύο οι τραυματίες - Κομβική η βοήθεια συμμαχικών χωρών

Από την Κυριακή (23/04) μέχρι και σήμερα, τους έχουν απεγκλωβιστεί από το Σουδάν συνολικά 283 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί απεγκλωβίστηκαν 10 Έλληνες και πριν λίγο, πέντε επιπλέον, με τη συνδρομή της Ιταλίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Χθες, απεγκλωβίστηκαν περίπου 13 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, μεταξύ των οποίων και οι 2 τραυματίες. Ο ένας από τους δύο Έλληνες τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, διότι ο τραυματισμός του από θραύσματα στην κοιλιά έχει επιδεινωθεί από υποκείμενα νοσήματα.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι επιπλέον πέντε Έλληνες έφτασαν από το Σουδάν στο Τζιμπουτί, με πτήση ιταλικού στρατιωτικού αεροσκάφους.

Σημαντική η βοήθεια

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ευχαρίστησε, μάλιστα, τον Ιταλό ομόλογό του, Αντόνιο Ταγιάνι, για τη βοήθεια που συνεχίζει να παρέχει η χώρα του στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν.

Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από τη συγκεκριμένη χώρα συνεχίζονται, πάντοτε σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους της Ελλάδας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ