Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Κάλεσε Ελλάδα και Τουρκία να βρουν διπλωματική λύση - Τι συμβαίνει με τα F16

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Κάλεσε Ελλάδα και Τουρκία να βρουν διπλωματική λύση - Τι συμβαίνει με τα F16

Η ελληνική αντιπροσωπεία στο Κογκρέσο κατάφερε να περάσει μία διατύπωση για την πώληση των F-16 σχετική με το θέμα των υπερπτήσεων.

Όσον αφορά στο αμερικανικό νομοσχέδιο, η Ελλάδα επιθυμούσε να περάσουν οι τροπολογίες που θα έβαζαν περιορισμούς στην Τουρκία, ώστε να μην πραγματοποιούν υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά, κάτι το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε.

Ωστόσο, αυτό που έγινε ήταν ότι κατάφερε να περάσει μία διατύπωση για την πώληση των F-16 με το θέμα των υπερπτήσεων. Η εν λόγω διατύπωση προβλέπει ότι οι Νατοϊκοί σύμμαχοι δεν θα πρέπει να πραγματοποιούν υπερπτήσεις πάνω από άλλους συμμάχους.

Όπως ο ίδιος ο Ρόμπερτ Μενέντεζ θέλησε να ξεκαθαρίσει, οι τροπολογίες δεν είναι το βασικό εργαλείο στο οποίο είχε ποντάρει η Ελλάδα, γιατί στο τέλος αυτής διαδρομής «καραδοκεί» ο γερουσιαστής και πρόεδρος Εξωτερικών Σχέσεων ης Γερουσίας και έχει δικαίωμα βέτο.

Γι΄αυτόν τον λόγο ο Μενέντεζ θέλησε να επισημάνει ότι οι εν λόγω τροπολογίες ήταν ένα επιπλέον εργαλείο πίεσης. Ο Μενέντεζ, επίσης έχει δικαίωμα βέτο και όπως διαμηνύει έχει σκοπό να το χρησιμοποιήσει.

Στο τέλος της ημέρας, η Ελλάδα βγήκε κερδισμένη, καθώς όλοι στην Ουάσιγκτον έμαθαν για τις υπερπτήσεις των Τούρκων. Ο Λευκός Οίκος και η αμερικανική κυβέρνηση επιθυμεί να ικανοποιήσει το τουρκικό αίτημα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ