Τουρκία: Χάος από την κακοκαιρία - Έκλεισαν δρόμοι και εγκλωβίστηκαν οδηγοί στα αυτοκίνητά τους

Τουρκία: Χάος από την κακοκαιρία - Έκλεισαν δρόμοι και εγκλωβίστηκαν οδηγοί στα αυτοκίνητά τους

Τεράστια προβλήματα προκαλεί στην Τουρκία το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας και οι σφοδρές χιονοπτώσεις που πλήττουν τη χώρα, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν παράταση του εφιάλτη σε πολλές περιοχές.

Οι Αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα σε 33 αστικά κέντρα της Τουρκίας, περιλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης, όπου έχουν παραλύσει από τη Δευτέρα αυτοκινητόδρομοι με το ύψος του χιονιού να ξεπερνά κατά τόπους τα 80 εκατοστά.

Εγκλωβισμένοι οδηγοί διανυκτέρευσαν στα οχήματά τους, άλλοι τα εγκατέλειψαν προκειμένου να γυρίσουν με τα πόδια στα σπίτια τους ή κατέφυγαν στο μετρό και όποια ΜΜΜ κυκλοφορούσαν. Η κακοκαιρία οδήγησε στο κλείσιμο πολλών δρόμων σ’ ολόκληρη την Τουρκία, ανάμεσά τους κι έναν αυτοκινητόδρομο όπου παγιδεύτηκαν χιλιάδες άτομα προ ημερών, αλλά και σε αρκετά τροχαία.

Λιγοστές πτήσεις έγιναν χθες από το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, που είχε κλείσει λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας για ένα 24ωρο.
Στα νότια ο αυτοκινητόδρομος Ταρσού-Αδάνων-Γκαζιαντέπ παραμένει εν μέρει κλειστός λόγω της χιονοθυέλλας, ενώ με σοβαρά προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό που συνδέει την επαρχία της Προύσας με την Άγκυρα. Πολλοί δρόμοι παραμένοι κλειστεί στην κεντρική επαρχία Άκσαραϊ της Τουρκίας λόγω των χιονοπτώσεων καθώς και στην επαρχία Σίβας.

Οι Αρχές καλούν τους οδηγούς να ενημερώνονται διαρκώς για τους κατοίκους κεντρικών επαρχιών να αποφεύγουν να βγαίνουν από τα σπίτια τους για τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Η κακοκαιρία σαρώνει το περισσότερο μέρος της Τουρκίας, περιλαμβανομένους και της Αττάλειας, που ντύθηκε χθες στα λευκά για πρώτη φορά εδώ και τρεις δεκαετίες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS