Βίντεο: Καπετάνιος έσωσε το πλήρωμα του και ο ίδιος βυθίστηκε με το σκάφος του

Βίντεο: Καπετάνιος έσωσε το πλήρωμα του και ο ίδιος βυθίστηκε με το σκάφος του

Σε βίντεο έχει καταγραφεί η απίστευτη στιγμή που δύο εξαντλημένοι άνθρωποι ανασύρονται ζωντανοί από σωσίβια λέμβο από τον Νότιο Ατλαντικό, 2.300 χιλιόμετρα μακριά από τη στεριά.

Ο καπετάνιος βυθίστηκε μαζί με το σκάφος του σε μια σφοδρή καταιγίδα, αφού πρώτα βεβαιώθηκε ότι τα δύο μέλη του πληρώματός του βρίσκονταν με ασφάλεια μέσα στη σωσίβια λέμβο έκτακτης ανάγκης.

Ο Βenno Frey, 72 ετών καπετάνιος του πλοίου, έπεσε πάνω σε μια σφοδρή καταιγίδα και το πλοίο άρχισε να μπάζει νερό, ενώ βυθίστηκε στις 14 Μαρτίου. Το σύγχρονο γιοτ του θα έπρεπε να είχε αντέξει την ισχυρή καταιγίδα, αλλά πιστεύεται ότι χτύπησε σε ένα εμπορευματοκιβώτιο που ξεβράστηκε από ένα φορτηγό πλοίο.

Ο Ελβετός καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματός του, ο Βραζιλιάνος Marcelo Osanai, 38 ετών, και ο Αμερικανοελβετός υπήκοος Balthasar Wyss, 52 ετών, προσπάθησαν απεγνωσμένα να κρατήσουν το γιοτ στην επιφάνεια.

Τελικά ο Benno Frey συνειδητοποίησε γρήγορα ότι η κατάσταση τους ήταν κρίσιμη και εξέπεμψε σήμα «SOS». Ο καπετάνιος έριξε στον ωκεανό μέσα στο σκοτάδι την σωσίβια σχεδία διάσωσης. Διέταξε τα δύο μέλη του πληρώματος να λύσουν τα σχοινιά ασφαλείας και τους έδωσε έναν μικροσκοπικό δορυφορικό πομπό.

Πριν ο καπετάνιος προλάβει να μπει στην σχεδία το σκάφος βυθίστηκε και τον παρέσυρε. Ωστόσο εκείνος λίγα δευτερόλεπτα πριν είχε λύσει την σχεδία από το πλοίο για να διασωθούν τουλάχιστον τα μέλη του πληρώματος.

Το απεγνωσμένο SOS τους ελήφθη από την Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας της Νότιας Αφρικής στο Κέιπ Τάουν, η οποία ήταν η πλησιέστερη ακτή για τους τρομοκρατημένους επιζώντες του ναυαγίου.

Στο παρακάτω βίντεο που τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο από το κατάστρωμα του πλοίου μεταφοράς αργού πετρελαίου, φαίνεται η σχεδία με τους επιζώντες και η διάσωση της από την άγρια θάλασσα.

Οι επιζώντες φοβήθηκαν ότι δεν θα μπορούσαν να τους εντοπίσουν οι αρχές διάσωσης. Ωστόσο αυτό ήταν εφικτό επειδή είχαν τον μικροσκοπικό δορυφορικό πομπό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ