Δάνεια: To ισπανικό μοντέλο για τους συνεπείς δανειολήπτες εξετάζει η κυβέρνηση

Δάνεια: To ισπανικό μοντέλο για τους συνεπείς δανειολήπτες εξετάζει η κυβέρνηση

Λεπτομέρειες για το σχέδιο που εξετάζεται στην κυβέρνηση προκειμένου να στηριχθούν οι συνεπείς δανειολήπτες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αποκαλύπτει την πρόθεση αυτή, έδωσε το πρωί του Σαββάτου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ αυτό που εξετάζεται είναι το ισπανικό μοντέλο που αφορά δανειολήπτες με ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ.

Τα βασικά του σημεία, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα είναι:

  • Επιμήκυνση δανείου

  • Μείωση δόσης κατά 40%-50%

  • Πάγωμα επιτοκίου

  • Ρύθμιση 5ετιας

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι είναι αναγκαία η στήριξη της πρώτης κατοικίας ευάλωτων οφειλετών και πρότεινε να υπάρχει «πίεση» και στα funds που έχουν στην κατοχή τους τα κόκκινα δάνεια να εξυπηρετήσουν τον κόσμο με γενναίες ρυθμίσεις όπως συμβαίνει με την πίεση για αποπληρωμή στους δανειολήπτες.

Η αναφορά Μητσοτάκη

Το πρώτο σήμα για το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση είχε δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης από την Πάτρα.

Τότε ο πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει εξαιρετικά δυσάρεστο να χάνει κάποιος το σπίτι του και ότι κάθε τέτοια περίπτωση πρέπει να αντιμετωπίζεται με ευαισθησία. «Η κυβέρνηση στο θέμα αυτό προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες σε πολίτες να σώσουν τα σπίτια τους. Οι πλειστηριασμοί παραμένουν μια μικρή εξαίρεση. Οι πολίτες ρυθμίζουν και πληρώνουν και οι περισσότεροι είναι συνεπείς».

«Επειδή υπάρχει αύξηση του κόστους δανεισμού έχω ζητήσει από το ΥΠΟΙΚ να εξαντλήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε για τους συνεπείς δανειολήπτες σε συνεννόηση με τις τράπεζες» είχε καταλήξει στην αναφορά του μετά από ερώτηση για το θέμα των πλειστηριασμών ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS