Ενέργεια: «Ο επόμενος χειμώνας θα είναι καλύτερος» - Οι εκτιμήσεις του ισχυρού άνδρα της ΔΕΗ Γιώργου Στάσση

Ενέργεια: «Ο επόμενος χειμώνας θα είναι καλύτερος» - Οι εκτιμήσεις του ισχυρού άνδρα της ΔΕΗ Γιώργου Στάσση

Τις επιδόσεις της ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Στάσσης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στους μετόχους κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης.

«Στο τέλος της τρέχουσας θητείας μου καταφέραμε η ΔΕΗ, από τον κίνδυνο κατάρρευσης της να στηριχθεί σταθερά στα πόδια της και να διαθέτει σήμερα ισχυρή ρευστότητα και να προχωρά σε επενδύσεις. Αν η ΔΕΗ δεν είχε κάνει τα βήματα οικονομικής εξυγίανσης δεν θα μπορούσε να αντέξει το βάρος ενεργειακής κρίσης και να στηρίξει τους πελάτες της», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Κοντά στο μέλλον»


Ως στόχους, έθεσε τη συνέχιση της στρατηγικής για την πλήρη απανθρακοποίηση των δραστηριοτήτων, την πλήρη ψηφιοποίηση τους και την ανάπτυξη ενός πελατοκεντρικού μοντέλου. «Φέρνουμε τη ΔΕΗ πιο κοντά στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Σήμερα κλείνει ένας κύκλος οικονομικής αποκατάστασης και ανοίγει ένας νέος κύκλος ανάπτυξης. Θα εφαρμόσουμε με συνέπεια το αναπτυξιακό μας πλάνο».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ρωτήθηκε για τις επιπτώσεις στη ΔΕΗ από τον μηχανισμό παρέμβασης στις τιμές που εφαρμόζει η κυβέρνηση από την 1η Ιουλίου καθώς και για τη φορολόγηση των αυξημένων κερδών.

«Νορμάλ κερδοφορία»


«Η ΔΕΗ είναι μία καθετοποιημένη επιχείρηση. Ανάλογα με το πως είναι οι αγορές άλλες φορές η παραγωγή έχει περισσότερα άλλες λιγότερα κέρδη και άλλες φορές έχει η εμπορία. Με το κούρεμα των αποζημιώσεων των τιμών στην ηλεκτροπαραγωγή μένουμε σε μία νορμαλ κερδοφορία», εξήγησε.

Αναφορικά με την έκτακτη φορολόγηση των κερδών, ο κ. Στάσσης εκτίμησε: «Μπορούμε να έχουμε έκτακτη φορολόγηση αλλά αν κοιτάξουμε μπροστά μας θα εξισορροπήσουμε. Ο επόμενος χειμώνας θα είναι καλύτερος από τον περσινό. Περνάμε δύσκολη ενεργειακή κρίση. Αλλά στο τέλος του τούνελ θα βγούμε, με κάποιες γρατζουνιές, αλλά θα πατάμε σταθερά στα πόδια μας. Θα είμαστε πιο ισχυροί».

Περί επάρκειας


«Είμαστε έτοιμοι ώστε να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή διαθεσιμότητα επάρκειας ισχύος», είπε επίσης ο κ. Στάσσης απαντώντας σε ερώτηση για το αν η εταιρεία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο διακοπής φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Όπως είπε «αν διακοπεί η παροχή αερίου σε όλη την Ευρώπη, τα συστήματα θα έλθουν αντιμέτωπα με εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις. Εμείς ως ΔΕΗ έχουμε λάβει όλα τα δυνατά μέτρα για να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή διαθεσιμότητα σε λιγνιτικές μονάδες αλλά και σε μονάδες με εναλλακτικά καύσιμα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ