Ηλεκτρικό ρεύμα: Έκτακτη ενίσχυση έως και 480 ευρώ το τρίμηνο σε 1,2 εκατ. καταναλωτές ανακοίνωσε ο Σκυλακάκης

Ηλεκτρικό ρεύμα: Έκτακτη ενίσχυση έως και 480 ευρώ το τρίμηνο σε 1,2 εκατ. καταναλωτές ανακοίνωσε ο Σκυλακάκης

Μια νέα έκτακτη ενίσχυση για το ρεύμα ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, η οποία θα δοθεί σε 1,2 εκατ. ενεργειακά ευάλωτους καταναλωτές.

Oι αιτήσεις θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2024. Θα ισχύει 20% προσαύξηση για κάθε τέκνο.

Τα ποσά της ενίσχυσης

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την ενίσχυση, όπως επεσήμανε ο κ. Σκυλακάκης, θα είναι ενιαία και μάλιστα προσαυξημένα για οικογένειες με παιδιά.

Η ενίσχυση θα είναι 60 ευρώ τον μήνα, ισόποση με το επίδομα θέρμανσης, και το συνολικό κόστος είναι 120 εκατομμύρια. Ελάχιστο ποσό το τρίμηνο είναι τα 45 ευρώ και μέγιστο τα 480.

Οι καταναλωτές που θα κάνουν αίτηση θα δουν την ενίσχυση στους αντίστοιχους λογαριασμούς κατανάλωσης ως έκπτωση, αφού δεν πρόκειται για προκαταβολή.

Τα νέα τιμολόγια

Επιπλέον, από την 1η Ιανουαρίου 2024 όλοι οι καταναλωτές θα πρέπει να επιλέξουν τιμολόγιο. Οι καταναλωτές που δεν θα επιλέξουν θα μεταπέσουν αυτομάτως στο ειδικό κοινό τιμολόγιο, που θα είναι ίδιο για όλους τους προμηθευτές.

Τα νέα τιμολόγια θα έχουν χρωματική επισήμανση ως εξής:

Μπλε: Σταθερά τιμολόγια
Πράσινο: Κυμαινόμενα τιμολόγια με ανακοίνωση της τιμής είτε πριν την εφαρμογή της είτε απολογιστικά
Πορτοκαλί: Προϊόντα δυναμικής τιμολόγησης
Κίτρινο: Κυμαινόμενα τιμολόγια με ρήτρα αναπροσαρμογής

Με την ανακοίνωση αυτή, η κυβέρνηση επιδιώκει να προστατεύσει τους καταναλωτές από τις αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος, όπως είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη στο Υπουργικό Συμβούλιο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ