Πετρέλαιο θέρμανσης: Πώς κινούνται οι τιμές - Αυξημένες οι παραγγελίες ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πώς κινούνται οι τιμές - Αυξημένες οι παραγγελίες ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας

Σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα από εκείνα του Σεπτεμβρίου κινούνται οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης.

Είναι ενδεικτικό ότι το αργό πετρέλαιο τύπου Brent, που αποτελεί το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, έχει υποχωρήσει σε περίπου 80 δολάρια το βαρέλι από το υψηλό των 98 δολαρίων που είχε καταγραφεί τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Η τιμή του βαρελιού του Brent χρησιμοποιείται ως βάση για τον ορισμό της τιμής των δύο τρίτων της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου, καθώς όλο το πετρέλαιο που παράγεται στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική ορίζεται με βάση αυτό.

Αυξημένες οι παραγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης ενόψει της κακοκαιρίας

Ενόψει της μίνι κακοκαιρίας που έρχεται μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα ρίξει τον υδράργυρο, πληθαίνουν οι παραγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Η τιμή του παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, με τους πρατηριούχους να λένε ότι η τιμή δεν ξεπερνά το 1,30 ευρώ το λίτρο.

Σε δόσεις η εξόφληση του επιδόματος θέρμανσης
Η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης υπολογίζεται πως θα γίνει σε τρεις δόσεις και θα σχετίζεται με την ημερομηνία καταχώρησης των σχετικών παραστατικών:

  • Έως τα τέλη Δεκεμβρίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Δεκεμβρίου 2023.
  • Έως τις 29 Φεβρουαρίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2024.
  • Έως τις 28 Απριλίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 14η Απριλίου 2024.
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ