Επιμένει ο Κουτσούμπας παρά τον σάλο -Πήγε στη Βουλή με φωτογραφίες διαφημίσεων για sugar daddies

Επιμένει ο Κουτσούμπας παρά τον σάλο -Πήγε στη Βουλή με φωτογραφίες διαφημίσεων για sugar daddies

Απάντηση μετά τον σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του περί sugar daddies επιχείρησε να δώσει ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Κουτσούμπας είπε, συγκεκριμένα, στη Βουλή σε τοποθέτησή του κατά του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά ΑΕΙ: «Για το ανέκδοτο του σκανδιναβικού μοντέλου, ούτε οι Σκανδιναβοί δεν σας πιστεύουν, αφού κι αυτοί έχουν πάρα πολύ πικρή πείρα από την επιβολή διδάκτρων, που οδηγούν ακόμα και σε αυτή τη σαπίλα, νέες κοπέλες, φοιτήτριες, να οδηγούνται να αναζητούν ''sugar daddies'' για να χορηγήσουν τις σπουδές τους, με γνωστά ανταλλάγματα, φυσικά».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση σύσσωμου του πολιτικού κόσμου, που έσπευσε να την καταδικάσει, ενώ σχολιάστηκε αρνητικά και στο Twitter. Σήμερα, ο γ.γ. του ΚΚΕ επανήλθε και, μιλώντας στη Βουλή για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διερωτήθηκε: «Γιατί ορισμένοι εμφανίζονται σοκαρισμένοι;».

Και συνέχισε: «Γιατί αυτό που ενοχλεί δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά η καταγγελία και η αποκάλυψή της; Δεν ενοχλείστε που όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, αλλά ενοχλείστε όταν βγαίνουν στην επιφάνεια και βάζουν εσάς να απολογείστε για το σάπιο σύστημά σας;».

Συνεχίζοντας, επέμεινε στη χθεσινή τοποθέτησή του και τόνισε: «Γιατί λοιπόν δεν καταγγέλλετε το ότι κυκλώματα, ολόκληρες εταιρείες, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με αυτόν τον τρόπο φοιτήτριες και φοιτητές για να πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα για τις σπουδές στις χώρες της αναπτυγμένης Ευρώπης;».

Μάλιστα, παρουσίασε και φωτογραφίες από διαφημίσεις κυκλωμάτων για sugar daddies και είπε: «Να, ορίστε και οι διαφημίσεις που προτρέπουν σε αυτό: μία από τη Σουηδία και μία από τη Δανία. Τις βλέπετε, κυρίες και κύριοι βουλευτές; Τις βλέπετε; Τις καταθέτω στα πρακτικά. Αυτούς τους αλητήριους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε και όχι φυσικά τις γυναίκες-θύματα της εκμετάλλευσης».

«Αντί κι εσείς λοιπόν να καταγγείλετε όλους αυτούς, καταγγέλλετε το ΚΚΕ. Αλλά αυτό είναι το πρόβλημά σας. Μην τυχόν και αποκαλυφθεί αυτή η σαπίλα του δήθεν όμορφου αγγελικά πλασμένου κόσμου σας. Εμείς μπορούμε να απευθυνόμαστε στις νέες κοπέλες, να τις κοιτάμε στα μάτια και να τις καλούμε να πορευτούμε μαζί στους αγώνες, για να διαμορφώνονται “ρωγμές” στο “τείχος” που ορθώνει η σύγχρονη σήψη του καπιταλισμού απέναντι στους λαούς όλης της ΕΕ, γυναίκες και άνδρες. Όσο κι αν προσπαθούν, η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, άλλοι εδώ μέσα, με αφορμή τη σημερινή ημέρα, να εμφανιστούν και ως “υπερασπιστές των δικαιωμάτων των γυναικών” και της λεγόμενης “ισότητας των φύλων”, έχουν διαμορφώσει μια κόλαση με τις πολιτικές τους για τις γυναίκες των εργατικών, λαϊκών δυνάμεων», πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ