Δημήτρης Κουτσούμπας: «Αυτός είμαι» - Οι ατάκες, το Luben και η αναφορά στην περιπέτεια υγείας – Τι είπε για Σούνακ και επιστολική ψήφο

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Αυτός είμαι» - Οι ατάκες, το Luben και η αναφορά στην περιπέτεια υγείας – Τι είπε για Σούνακ και επιστολική ψήφο

Σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης προχώρησε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, το βράδυ της Πέμπτης, στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω».

«Αυτός είμαι» ξεκίνησε με χιούμορ ο Δημήτρης Κουτσούμπας τη συνέντευξη ερωτηθείς για την όχι τόσο ξύλινη γλώσσα που χρησιμοποιεί. «Ούτε εταιρεία έχουμε, ούτε τέτοια σχήματα ποτέ χρησιμοποιήσαμε. Είναι ο Κουτσούμπας. Αυτός είμαι… Αλλά νομίζω ότι δεν θα συμφωνήσω μαζί σας ότι πρώτη φορά που κομμουνιστής, Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος έχει τέτοιο λόγο. Να σας θυμίσω πως αντίστοιχα πράγματα έλεγαν και για τον Χαρίλαο Φλωράκη και για την Αλέκα Παπαρήγα. Και για τις ατάκες τους και για την… γλώσσα την κατανοητή. Αυτή που προσεγγίζει τον εργαζόμενο λαό και καταλαβαίνει αυτά που νιώθει. Βέβαια ο καθένας ανάλογα με το ιδιόχρωμα της καταγωγής του, με τον χαρακτήρα του».

Σχολιάζοντας το ότι ατάκες του έχουν γίνει «viral» και πολλές από αυτές προβάλλονται από το Luben, ο κ. Κουτσούμπας είπε πως στο δρόμο του φωνάζουν «αυτοί είστε», κάτι που φάνηκε να αντιμετωπίζει με χιουμοριστική διάθεση.

«Νομίζω ότι παίζουν μεγάλο ρόλο τα Μέσα Ενημέρωσης ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι πιο εξοικειωμένη η νεολαία με αυτά και φυσικά, τώρα ο νέος άνθρωπος γεννιέται με την τηλεόραση στο σπίτι, με το tablet, με το κινητό. Είναι πολύ οικεία αυτά. Εγώ για παράδειγμα είχα δει τηλεόραση όταν ήμουν ήδη στο Δημοτικό και μάλιστα στη γειτονιά. Τα σχολιάζει ο κόσμος. Ιδιαίτερα την προεκλογική περίοδο που ήταν καθημερινή η επαφή με τον κόσμο έξω στους δρόμους, στα μαγαζιά, στις λαϊκές, σε σχολεία, σε νοσοκομεία παντού, μου έκαναν αναφορά είτε εδώ στους δρόμους της Αθήνας είτε στη Λαμία και μου φώναζαν τα παιδιά “Αυτοί είστε” ή ξέρω γω “που τα βρήκατε αυτά τα φυντάνια».

Η αναφορά στο πρόβλημα υγείας

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε και για το θέμα υγείας που τον ταλαιπώρησε, και λόγω του οποίου είχε μπει στο νοσοκομείο για να κάνει ένα χειρουργείο.

Ερωτηθείς για το αν αυτή η περιπέτεια άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τα πράγματα, ο ΓΓ του ΚΚΕ απάντησε πως:

«Δεν νομίζω. Περισσότερο, θα έλεγα, ήταν επιβεβαίωση κάποιων ζητημάτων που ήταν κατασταλαγμένα στο μυαλό μου. Όπως για παράδειγμα ότι βρίσκεσαι σε ένα νοσοκομείο και βλέπεις από μέσα την τιτάνια μάχη που δίνει το υγειονομικό προσωπικό, οι γιατροί μας οι νοσηλευτές.

Ένα επιστημονικό δυναμικό πολύ αξιόλογο και χρήσιμο που πραγματικά δίνει μάχη καθημερινή και στα χειρουργεία και στις αίθουσες ανάρρωσης των νοσοκομείων. Εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω στο Θριάσιο και το υπόλοιπο προσωπικό».

«Επικίνδυνη εξέλιξη η επιστολική ψήφος»

Σχετικά με τα όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επιστολική ψήφο, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε πως είναι μια εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για αλλοίωση του εκλογικού σώματος.

«Θεωρούμε ότι είναι επικίνδυνη εξέλιξη. Ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για αλλοίωση του εκλογικού σώματος για αλλοίωση της ψήφου και εκτός των άλλων έτσι κι αλλιώς οι ψηφοφόροι, οι απλοί εργαζόμενοι είτε μένουν στο εσωτερικό της χώρας είτε στο εξωτερικό, δέχονται πιέσεις κατά τη διάρκεια των εκλογών. Από διάφορους».

«Απαράδεκτη η αποχώρηση του Σούνακ»

Σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα και την άρνηση του Ρίσι Σούνακ να συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε πως «απαράδεκτο ήταν. Και διπλωματικά και πολιτικά να αναβάλλεις συνάντηση τελευταία στιγμή και μάλιστα χωρίς εξήγηση», τόνισε αρχικά ο κ. Κουτσούμπας.

«Αλλά όποια και να ήταν η εξήγηση. Αν ήταν για τα μάρμαρα του Παρθενώνα, τα Ελγίνεια είναι επίσης απαράδεκτο. Εγώ πριν από 4-5 χρόνια πήγα στο βρετανικό μουσείο και είχα κάνει δήλωση. Αυτό που λέγεται ότι δεν είναι θέμα ιδιοκτησίας είναι μόνο επανένωσης δεν έχει βάση. Διότι κλάπηκαν τα μάρμαρα αυτά. Ανήκουν στην Ελλάδα. Υπάρχει και θέμα ιδιοκτησίας από αυτή τη σκοπιά», είπε καταλήγοντας.

«Μια φορά συνάντησα τον Κασσελάκη»

Στον νεοεκλογέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη: «Τον έχω συναντήσει μια φορά στο Ηρώδειο. Έτυχε σε μια συναυλία να είμαστε μαζί. Χαιρετηθήκαμε τυπικά».

Για την επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα τόνισε πως πρέπει να υπάρχει διάλογος μεταξύ των κρατών.

«Εμείς δεν είμαστε της άποψης ότι δεν πρέπει να γίνονται συζητήσεις ή ότι δεν πρέπει να υπάρχει διάλογος ενός κράτους με ένα άλλο κράτος των κυβερνήσεων ιδιαίτερα αν είναι γειτονικά κράτη και μάλιστα Ελλάδας-Τουρκίας», είπε ο κ. Κουτσούμπας σχετικά με την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα

«Θέλουμε να δούμε το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών»

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και αν το ΚΚΕ θα το ψηφίσει ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι: «Καταρχάς θέλουμε να δούμε το νομοσχέδιο. Έχουμε έναν προβληματισμό αυτή τη στιγμή, γιατί επικεντρώνεται μόνο στο ζήτημα του γάμου. Γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα που δεν έχουν ξεκαθαριστεί και δεν έχουν νομοθετηθεί».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ