Αύριο οι πολιτικοί αρχηγοί στη Βουλή: Ξεκινούν οι προγραμματικές δηλώσεις, το Σάββατο η ψήφος εμπιστοσύνης

Αύριο οι πολιτικοί αρχηγοί στη Βουλή: Ξεκινούν οι προγραμματικές δηλώσεις, το Σάββατο η ψήφος εμπιστοσύνης

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα ξεκινήσουν αύριο, Πέμπτη 6 Ιουλίου, στις 17:00 οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης στη Βουλή.

Την ίδια ημέρα θα τοποθετηθούν και οι επικεφαλής των άλλων επτά κομμάτων. Η κοινοβουλευτική διαδικασία θα διαρκέσει τρεις ημέρες, και το Σάββατο το βράδυ η Βουλή θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Τι θα πει ο Κ. Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις

Οικονομία και μεταρρυθμίσεις θα αποτελέσουν τον πυρήνα των όσων θα πει στη Βουλή ο πρωθυπουργός, περιγράφοντας την πορεία της επόμενης τετραετίας και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των προεκλογικών δεσμεύσεων που ανέλαβε.

Υπενθυμίζεται πως σε αυτές περιλαμβάνεται, πέραν της αύξησης των εισοδημάτων, η στήριξη των πιο αδύναμων, ώστε όλοι να είναι κοινωνοί της ανάπτυξης και του πλούτου που θα δημιουργηθεί, κυρίως με μόνιμες παρεμβάσεις αλλά και έκτακτα μέτρα, όταν το απαιτούν οι περιστάσεις.

Με την ακρίβεια, ειδικά στα τρόφιμα, να επιμένει, παρά την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιο μέτρο-έκπληξη, απόρροια και της δημιουργίας δημοσιονομικού χώρου, ωστόσο στο Μέγαρο Μαξίμου κρατούν προς το παρόν κλειστά τα χαρτιά τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Τσίπρα και η πρώτη ομιλία Ανδρουλάκη στη Βουλή

Μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης Φάμελλος έχει αναλάβει χρέη προέδρου της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέχρι να εκλεγεί νέος πρόεδρος στο κόμμα, και θα είναι αυτός που θα αναλάβει την εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής για πρώτη φορά θα ανέβει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί για τις δικές τους ομιλίες, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ήδη έδειξε ότι θα κινηθεί σε υψηλούς τόνους, καθώς κατά την εκλογή του προέδρου της Βουλής και των αντιπροέδρων έκανε παρέμβαση δύο φορές.

Στο βήμα της ολομέλειας θα ανέβουν για πρώτη φορά και οι επικεφαλής των «Σπαρτιατών» και της Νίκης.

Το χρονοδιάγραμμα των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή

 

Πέμπτη 6 Ιουλίου

  • Στις 17:00 ομιλία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη
  • Κύκλος 8 ομιλητών από όλα τα κόμματα
  • Τοποθετήσεις των υπολοίπων 7 πολιτικών αρχηγών

Παρασκευή 7 Ιουλίου

  • Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί, στο βήμα θα ανέβουν οι υπουργοί της κυβέρνησης και βουλευτές όλων των κομμάτων. Η διαδικασία θα διαρκέσει έως αργά το βράδυ.

Σάββατο 8 Ιουλίου

  • Η διαδικασία θα ξεκινήσει το πρωί με ομιλητές υπουργούς και βουλευτές
  • Γύρω στις 4 θα ξεκινούν οι δευτερολογίες των αρχηγών με αντίστροφη σειρά από αυτή που έχουν εκλεγεί τα κόμματά τους
  • Τελευταίος θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 11 το βράδυ με την ψηφοφορία για να λάβει η κυβέρνηση ψήφος εμπιστοσύνης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ