Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 38,5% η ΝΔ, για πρώτη φορά δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 16% στην εκτίμηση ψήφου

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 38,5% η ΝΔ, για πρώτη φορά δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 16% στην εκτίμηση ψήφου

Δημοσκόπηση που καταγράφει με ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό διενήργησε η Opinion Pol, καθώς η ΝΔ παραμένει πρώτη αδιαφιλονίκητα, αλλά το ΠΑΣΟΚ πέρασε τον ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκεται πλέον στην δεύτερη θέση.

Πρόκειται για το πολιτικό βαρόμετρο που παρουσιάστηκε από τον δ/νων σύμβουλο της Opinion Pol Ζαχαρία Ζούπη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action24 με τον Βασίλη Τσεκούρα.

Είναι η πρώτη πανελλαδική έρευνα (ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ) μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, την θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και τις αποχωρήσεις στελεχών από το κόμμα της αντιπολίτευσης και αποτυπώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φυλορροεί και δημοσκοπικά.

OPINION POL: Πρόθεση ψήφου

Σύμφωνα με την έρευνα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31,1% με απόσταση 18,2 ποσοστιαίων μονάδων από το δεύτερο κόμμα που αυτή τη φορά είναι το ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη περνά τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη που συγκεντρώνει 11,9%. ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,6%, η Ελληνική Λύση με 5,1% και η Νίκη με 3,1%.

OPINIONPOL prothesi.jpg

OPINIONPOL prothesi1.jpg

OPINION POL εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 38,5% ενώ δεύτερο είναι το ΠΑΣΟΚ με 16% (22,5 μονάδες πίσω). Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,7% και τέταρτο το ΚΚΕ με διψήφιο, 10,6%. Η Ελληνική Λύση ακολουθεί με 5,9% και η Νίκη με 3,9%, οι Σπαρτιάτες με 3%. Εκτός μένει η Πλεύση με 2,5% και το ΜέΡΑ25 με 2,4%.

OPINIONPOL ektimisi.jpg

OPINIONPOL ektimisi1.jpg

Στην έρευνα οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ (ποσοσό 50%) πιστεέι ότι το κόμμα με τον Κασσελάκη στην ηγεσία θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις, έναντι 39% που πιστεύει ότι μπορεί να μπει σε ανοδική τροχιά.

ektimisi kasselakis.jpg

Τριχασμένοι είναι οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ: Ένα 27% δηλώνει ότι θα ψήφιζε ένα κόμμα με καθαρά αριστερό προστανατολισμό, ακριβώς ίδια ποσοστό δηλώνει μάλλον ενώ το 26% απαντά αρνητικά και 15% μάλλον όχι.

OPINIONPOL aristeros prosanatolismos.jpg

Κατά τα λοιπά, η ακρίβεια παραμένει το κυριότερο πρόβλημα για τους πολίες (61,1%) με διαφορά από το δεύτερο, που είναι η οικονομία/ανάπτυξη (38,4%).

OPINIONPOL problima.jpg

Ως προς τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίας, το 30,1% δηλώνει ότι διαφωνεί, ενώ ένα ισχυρό 24,1% δηλώνει ότι συμφωνεί.

OPINIONPOL metra.jpg

Το 40,2% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, το 23,2% δηλώνει αρκετά ικανοποιημένο, το 29,8% λίγο.

OPINIONPOL ikanopoisi kyvernisi.jpg

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ