Εκλογές 2023, Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας είχε ενημερωθεί για την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη

Εκλογές 2023, Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας είχε ενημερωθεί για την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη

Πολλαπλά μηνύματα του προέδρου της ΝΔ -Δεσμεύτηκε για περαιτέρω μείωση φόρων- «Καμία ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει στο ζύγι του κόστους» τόνισε για το επίμαχο ζήτημα των δηλώσεων Πνευματικού και Λινού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί αυτή την ώρα συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

«Αντίπαλός μας η αποχή και ο εφησυχασμός. Πήγαμε καλά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, το μήνυμά μας περνά πιο εύκολα. Μπορεί σε αυτές τις κάλπες να κερδίσουμε και πολίτες που δεν μας ψήφισαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου και γιατί όχι να επιτύχουμε υψηλότερο ποσοστό» ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι κάλπες είναι άδειες, όμως δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Οι πολίτες έστειλαν σαφή μηνύματα. Επιβράβευσαν μια πολιτική αποτελεσματικότητας και ειλικρίνειας, που βρέθηκε απέναντι στην τοξικότητα και στην πόλωση. […] Το γεγονός ότι η ΝΔ πήγε εξαιρετικά καλά σε όλες τις ηλικίες, στους νέους, στις λαϊκές συνοικίες, δείχνει ότι οι πολίτες έχουν προβλήματα και επιβραβεύουν αυτούς που προσπαθούν να λύσουν αυτά τα προβλήματα» ανέφερε ακολούθως.

«Ζητώ ασφαλή πλειοψηφία για να προχωρήσουμε σε αλλαγές» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως «την παντοδυναμία τη δίνει ο λαός». Ξεκαθάρισε δε πως «δεν μπλέκουμε την πίστη με την πολιτική» κι επισήμανε πως «είμαστε πατριώτες της πράξης και όχι του γλυκού νερού».

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί για την Ροδόπη

Ερωτηθείς για το ζήτημα της Ροδόπης, που έχει προκαλέσει αναταράξεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι στις εκλογές της 21ης Μαΐου υπήρξαν σαφέστατες παρεμβάσεις υπέρ υποψηφίων με μηνύματα «ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο» για δύο βουλευτές.

«Καταλαβαίνετε τι εθνικές συνέπειες έχει το θέμα αυτό και την προσπάθεια ενσωμάτωσης» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ σχολιάζοντας όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περί «κυπατζίδικων πρακτικών», είπε «δεν καταλαβαίνουμε τι διακυβεύεται στην Θράκη;».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί πριν από τις εκλογές υπηρεσιακά. Το γραφείο του είχε ενημερωθεί. Είχε ενημερωθεί απόλυτα ότι το προξενείο έκανε προεκλογική περίοδο για δύο βουλευτές. Το μήνυμα που περάσαμε ήταν σαφές, μην τους βάλεις αυτούς τους δύο στα ψηφοδέλτια αλλά δεν μας άκουσε. Θα κριθεί γι' αυτό ο κ. Τσίπρας. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι δεν έχουν πει καμία κουβέντα. Τους ζητώ το ελάχιστο, να πουνε ότι εκπροσωπούμε τη μουσουλμαντική μειονότητα».

«Ψηφίζεις ΝΔ, ψηφίζεις κυβέρνηση»

Nωρίτερα στη συνέντευξη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «το αποτέλεσμα δεν με αιφνιδίασε αλλά το εύρος της νίκης και το ποσοστό της ΝΔ με υποχρεώνει να είμαι ακόμη πιο τολμηρός στις αλλαγές που πρέπει να κάνουμε»,

«Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πείσουμε και πολίτες που δεν μας ψήφισαν στις εκλογές του Μαΐου και να αυξήσουμε κι άλλο το ποσοστό μας» τόνισε, ζητώντας «μία ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία επειδή πιστεύω ότι μόνο έτσι μπορούν να υλοποιούνται οι μεγάλες αλλαγές».

Η φαντασίωση της απλής αναλογικής κάηκε στην κάλπη της 21ης Μαΐου, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και αναφερόμενος στις εκλογές του Ιουνίου είπε ότι «Ψηφίζεις ΝΔ ψηφίζεις κυβέρνηση». Για το ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι είναι ένα κόμμα που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να έχει τα πρωτεία στην αντιπολίτευση αλλά στις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση.

«Η πορεία ανάπτυξης θα συνεχιστεί, θα εξακολουθούμε να μειώνουμε τους φόρους, θα επιστρέφουμε το πλεόνασμα της ανάπτυξης».

«Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό τόσο πιο σκληρά πρέπει να δουλέψω. Αυτό είναι ένα ποσοστό ευθύνης. Τόσο μεγαλύτερη η υποχρέωσή μας τα πόδια μας να πατάνε γερά στη γη» υπογράμμισε, για να συμπληρώσει ότι παντοδύναμος είναι μόνο ο λαός. Είμαστε πιο έμπειροι, πιο έτοιμοι, πιο αποφασισμένοι και οι πολίτες μπορούν να μας έχουν εμπιστοσύνη ότι θα υλοποιήσουμε όλα όσα λέμε. Δεν θα δεχθώ καμία συμπεριφορά αλαζονείας. Μπορούμε να αυξήσουμε σημαντικά τους βουλευτές μας.

«Δεν μπλέκουμε την πίστη με την πολιτική»

«Η Ορθοδοξία ενώνει, η πίστη ενώνει αλλά δεν μπλέκουμε την πίστη με την πολιτική» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, «δεν μπορώ να δεχθώ ότι υπάρχουν κομματίδια που το εκμεταλλεύονται. Σεβόμαστε τους διακριτούς ρόλους της Εκκλησίας και το αποδείξαμε στο διάστημα της διακυβέρνησής μας αλλά δεν προσβλέπουμε σε βοήθεια από την Εκκλησία. Είμαστε πατριώτες της πράξης και όχι πατριώτες του γλυκού νερού».

Προανήγγειλε ότι αλλαγές στο Σύνταγμα θα δρομολογηθούν από το 2025. «Θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις και όλοι θα τεθούν προ των ευθυνών τους όπως το να καταργηθεί το μονοπώλιο του κράτους στην Ανώτατη Εκπαίδευση».

Έρχεται υπουργείο Οικογένειας

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για τη δημιουργία υπουργείου Οικογένειας.

Όπως είπε θα σπάσει το υπουργείο Εργασίας στα δύο και το κομμάτι που θα αφορά την οικογένεια θα είναι αυτοτελές και θα ασχολείται με ό,τι έχει να κάνει με την οικογενειακή και προνοιακή πολιτική.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη θα είναι το υπουργείο πυλώνας για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό. Αυτό θα συνδυαστεί με μια σειρά κινήτρων για την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής με ειδικά προγράμματα και διάθεση κονδυλίων για τη στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών για τις οικογένειες και προώθηση της ισότητας στην εργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί τόνισε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ καθώς και ότι αν εκλεγεί το πρώτο ταξίδι που θα κάνει θα είναι στην Κύπρο.

«Εμείς είμαστε Δύση και επειδή δεν είμαστε πια το αποπαίδι της Ευρώπης αυτό μας δίνει δύναμη να προωθούμε καλύτερα τα εθνικά μας συμφέροντα. Η Ελλάδα του 2023 είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το 2019» τόνισε.

Δείτε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ