Εκλογές 2023 - Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα δημιουργηθεί υπουργείο Οικογένειας - Οι αρμοδιότητες

Εκλογές 2023 - Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα δημιουργηθεί υπουργείο Οικογένειας - Οι αρμοδιότητες


«Χρειαζόμαστε να έχουμε ένα κέντρο λήψης αποφάσεων για ζητήματα που έχουν να κάνουν και με τα ζητήματα της οικογενειακής πολιτικής και με τα ζητήματα της προνοιακής πολιτικής, της κοινωνικής στήριξης δηλαδή και της ισότητας», τόνισε - μεταξύ άλλων - ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τη δημιουργία υπουργείου Οικογένειας προανήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εφόσον επανεκλεγεί πρωθυπουργός στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, θα προχωρήσει στη δημιουργία υπουργείου Οικογένειας. Το υπουργείο Εργασίας, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα σπάσει στα δύο και το κομμάτι που θα αφορά την οικογένεια θα είναι αυτοτελές και θα ασχολείται με ό,τι έχει να κάνει με την οικογενειακή και προνοιακή πολιτική. Μέχρι πρότινος, αυτές οι αρμοδιότητες περιλαμβάνονται στα δυο χαρτοφυλάκια του/της υφυπουργού αρμόδιου/ας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του/της υφυπουργού αρμόδιου/ας για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι θα σπάσει το υπουργείο Εργασίας στα δύο και το κομμάτι που θα αφορά την οικογένεια θα είναι αυτοτελές και θα ασχολείται με ό,τι έχει να κάνει με την οικογενειακή και προνοιακή πολιτική. «Μπορεί να είναι μια Υφυπουργός στο Υπουργείο Εργασίας, αλλά θέλουμε ένα αυτοτελές Υπουργείο, το οποίο να μπορεί να ενοποιεί όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την οικογενειακή πολιτική», σημείωσε και έδωσε ένα παράδειγμα: «οι ορισμοί της πολυτεκνίας δεν είναι ίδιοι, ανάλογα με τα Υπουργεία και ανάλογα με τα επιδόματα».

«Χρειαζόμαστε να έχουμε ένα κέντρο λήψης αποφάσεων για ζητήματα που έχουν να κάνουν και με τα ζητήματα της οικογενειακής πολιτικής και με τα ζητήματα της προνοιακής πολιτικής, της κοινωνικής στήριξης δηλαδή και της ισότητας», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη θα είναι το υπουργείο πυλώνας για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό: «Αυτό θα συνδυαστεί με μια σειρά κινήτρων για την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής με ειδικά προγράμματα και διάθεση κονδυλίων για τη στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών για τις οικογένειες και προώθηση της ισότητας στην εργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών».

Στο ερώτημα αν θα υπάρχει φθηνό ρεύμα για τους πολύτεκνους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Θα γίνει και αυτό».

Εξήγησε, δε, το πρόγραμμα «Σπίτι μου» βοηθάει με τον τρόπο του σε αυτή την κατεύθυνση δεσμευόμενος ότι «θα διπλασιάσουμε τα κονδύλια και από τα 10.000 θα πάμε στα 20.000 σπίτια».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ