Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Έκλεισαν οι κάλπες -Μεγάλη η συμμετοχή, ξεπέρασε τις 140.000

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Έκλεισαν οι κάλπες -Μεγάλη η συμμετοχή, ξεπέρασε τις 140.000

Τα πρώτα αποτελέσματα μετά τις 11 το βράδυ

Με την προσέλευση του κόσμου να ξεπερνά τις προσδοκίες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή νέου πρόεδρου, δόθηκε παράταση μίας ώρας, ενώ, καθώς παρατηρούνται ουρές σε κάποια εκλογικά τμήματα, ενδέχεται να δοθεί κατά περίπτωση παράταση.

Νωρίτερα, την παράταση της διαδικασίας εκλογής στον ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον μέχρι τις 9:00 το βράδυ ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Γιάννης Δρόσος.

Ωστόσο, σε κάποια τμήματα καταγράφονται κατά πληροφορίες μεγάλες ουρές ακόμη και εκατοντάδων ατόμων και κατά περίπτωση θα δοθεί παράταση. Ουρές συγκεκριμένα καταγράφονται ακόμη και τώρα σε Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η συμμετοχή θα φθάσει τις 150.000 ενδεχομένως και θα τις ξεπεράσει φθάνοντας τις 152.000 με 153.000. Σημαντικό στοιχείο ότι ένας στους τέσσερις που ψήφισαν σήμερα στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν νέα μέλη.

Με τη μεγάλη αυτή συμμετοχή και τη μεγάλη εγγραφή νέων μελών το αποτέλεσμα -που θα γνωρίζουμε τα μεσάνυχτα- καθίσταται ανοιχτό.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις εσωκομματικές εκλογές του 2022, όταν ήταν μοναδικός υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας, είχαν προσέλθει στις κάλπες 152.000 ψηφοφόροι.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρώτα αποτελέσματα μετά τις 11 το βράδυ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Δρόσος, μέχρι τις 19:30 είχαν ψηφίσει περίπου 130.500 άτομα συν 1.100 άτομα από το εξωτερικό. Ανέφερε ακόμη ότι περίπου 35.000 είναι νέα μέλη που γράφτηκαν για να ψηφίσουν.

Νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι η συμμετοχή έχει ήδη ξεπεράσει τις 140.000.

Τέλος ο κ. Δρόσος ανέφερε ότι τα πρώτα αποτελέσματα δεν πρέπει να αναμένονται πριν από τις 11:00 το βράδυ.

Στην Κουμουνδούρου πλέον εκτιμούν ότι η συμμετοχή θα φθάσει ενδεχομένως και θα ξεπεράσει τις 150.000. Με τη μεγάλη αυτή συμμετοχή και τη μεγάλη εγγραφή νέων μελών το αποτέλεσμα -που θα γνωρίζουμε τα μεσάνυχτα- καθίσταται ανοιχτό.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις εσωκομματικές εκλογές του 2022, όταν ήταν μοναδικός υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας, είχαν προσέλθει στις κάλπες 152.000 ψηφοφόροι.

Σε ποια εκλογικά κέντρα ξεπεράστηκε η περσινή προσέλευση

Μεγαλύτερη προσέλευση παρατηρείται όπως είναι λογικό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ μεγάλη είναι η συμμετοχή και στην Κρήτη.

Μάλιστα σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία στο Χαλάνδρι, τη Νέα Σμύρνη, το Αλιβέρι τις Συκιές και τη Σπάρτη, η συμμετοχή είναι ήδη μεγαλύτερη σε σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές του 2022.

Το ίδιο και στη Θεσσαλία, όπου σύμφωνα με πληροφορίες και παρά τη δύσκολη κατάσταση στην περιοχή έχουν προσέλθει στις κάλπες πάνω από 5.500 πολίτες. Και πάλι περισσότεροι από ό,τι πέρυσι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μέχρι χθες είχαν τυπωθεί 240.000 ψηφοδέλτια, ενώ νέα τυπώθηκαν σήμερα.

Τα αποτελέσματα αναμένονται πλέον αργά το βράδυ. Με το δεδομένο ότι οι κάλπες θα έκλειναν στις 20:00 υπήρχε η εκτίμηση ότι ξεκάθαρη εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα θα υπήρχε στις 23:00. Τώρα με την παράταση το πιθανότερο είναι ότι θα πάρει παράταση και η ανακοίνωση του αποτελέσματος!

Οι δηλώσεις των υποψήφιων για την ηγεσία -Που ψήφισαν
Πρώτος από τους πέντε υποψήφιους που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Νίκος Παππάς, ο οποίος μετέβη σε εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή, λέγοντας στους δημοσιογράφους «σήμερα ψηφίζουμε, σήμερα αλλάζουμε».

Λίγο πριν τις 10:30 βρέθηκε σε εκλογικό κέντρο στο Περιστέρη η Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας πως «Χιλιάδες άνθρωποι στέλνουν μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει δυναμικά».

Στην Καλλιθέα ψήφισε ο Στέφανος Τζουμάκας, λέγοντας στους δημοσιογράφους « όλα θα αξιολογηθούν το βράδυ για το πού θα πάμε»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ψήφισε για τον επόμενο πρόεδρο του κόμματος στη Νέα Ιωνία, αναφέροντας πως «Είναι μια σημαντική μέρα, μια σημαντική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία, και είναι και μια σημαντική μέρα για τον κόσμο της Αριστεράς»

Τέλος, ο Στέφανος Κασσελάκης, που τις τελευταίες εβδομάδες έφερε τα πάνω κάτω στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Περιστέρι, τονίζοντας πως «Η χώρα δικαιούται να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση σύντομα στον τόπο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ