«Φρένο» στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια - Γιατί το «πάγωσε» ο πρωθυπουργός

«Φρένο» στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια - Γιατί το «πάγωσε» ο πρωθυπουργός

«Φρένο» στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία έβαλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , κατά τον σύντομο διάλογο που είχε με τους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, λίγο μετά τον μίνι ανασχηματισμό.

«Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο», απάντησε ο πρωθυπουργός σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε πότε θα αναμένεται η ψήφιση του νομοσχεδίου, ενώ παράλληλα επισήμανε πως «πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα».

Με αυτόν τον τρόπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα ότι η συζήτηση θα παραμείνει ανοιχτή, προκειμένου να εξηγηθεί γιατί η κυβέρνηση προχωράει αυτή την πρωτοβουλία, ιδίως σε ό,τι αφορά την τεκνοθεσία.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη απάντηση του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει τη στήλη Big Mouth του powergame.gr που είχε γράψει ότι δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να κάνει πίσω εξαιτίας της διαφωνίας πολλών «γαλάζιων» βουλευτών με το συγκεκριμένο νομοθέτημα.

Ολόκληρος ο διάλογος του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δημοσιογράφους

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ανασχηματισμός θα γίνει;

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Δεν έχει άλλο, αυτό ήταν, το χάσατε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν έχει δεύτερο μέρος;

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μόνο αν πάω στο βουνό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το Νταβός μετράει;

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Όχι, το εξωτερικό δεν μετράει, μόνο τα εντός.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχουμε ορατότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια;

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα.

Τι είχε γράψει η στήλη Big Mouth
Από σχετικά αξιόπιστη πηγή πληροφορήθηκα ότι εσχάτως ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, έχει πυκνώσει τις επαφές του με Νεοδημοκράτες βουλευτές, που θεωρούνται «ύποπτοι» για να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Η πρώτη σοδειά του στενού συνεργάτη του προέδρου Μητσοτάκη είναι σχεδόν απογοητευτική, αφού η πλειονότητα των «γαλάζιων» βουλευτών διαφωνούν (οριζοντίως και καθέτως) με το συγκεκριμένο νομοθέτημα. Και επειδή μιλάμε για μεγάλο αριθμό κοινοβουλευτικών, παρά τα όσα αφήνονται να διαρρεύσουν εσχάτως από το Μαξίμου, προσωπικά δεν αποκλείω να δούμε τον πρωθυπουργό να κάνει πίσω ολοταχώς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ