To ΠΑΣΟΚ ξαφνικά βάζει προϋποθέσεις και για την αλλαγή του άρθρου 16 -Πιερρακάκης: Κάνετε και έκτη κυβίστηση

To ΠΑΣΟΚ ξαφνικά βάζει προϋποθέσεις και για την αλλαγή του άρθρου 16 -Πιερρακάκης: Κάνετε και έκτη κυβίστηση

Προϋποθέσεις για τη στήριξη της αλλαγής του άρθρου 16 του Συντάγματος προκειμένου να επιτραπεί και στη χώρα μας η λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, φαίνεται πως βάζει πλέον το ΠΑΣΟΚ.

Όπως δήλωσε από την Ολομέλεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Μάντζιος για να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ την αναθεώρηση (απαιτούνται 180 ψήφοι στην προτείνουσα ή την αναθεωρητική βουλή), θα πρέπει πρώτα η κυβέρνηση να συζητήσει για το περιεχόμενο των αλλαγών που θα προωθηθούν.

“Θέλουμε να είμαστε σαφείς και κρυστάλλινοι. Επειδή δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ειδικά μετά από αυτές τις δηλώσεις σας λέω το εξής για να είμαστε καθαροί. Η συναίνεση μας στην συνταγματική αναθεώρηση θα παρασχθεί μετά από συζήτηση και συναίνεση στο περιεχόμενο της διάταξης όχι στο αν θα αναθεωρήσουμε αλλά στο πώς θα το αναθεωρήσουμε. Εμείς δεσμευόμαστε για την αναθεώρηση του άρθρου 16 ώστε να υπάρχει δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Εσείς δεσμεύεστε το ίδιο; Να μας απαντήσετε έως το τέλος συνεδρίασης αν δεσμεύεστε σε αυτό που εμείς λέμε πολλά έτη τώρα”, είπε.

Στον κ. Μάντζο απάντησε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης λέγοντας - μεταξύ άλλων - πως το ΠΑΣΟΚ κάνει και έκτη κωλοτούμπα.

«Αυτή τη στιμή βιώσαμε 6η κυβίστηση του ΠΑΣΟΚ. Κύριε Μάντζοείπατε ότι αν είναι προτέινουσα αυτή η βουλή δεν θα ψηφίσετε επειδή δεν μας εμπιστεύετεσε. Καταρχάς ευχαριστούμε που λέτε ότι θα είμαστε κυβέρνηση ξανά. Λέτε ότι δεν θα ψηφίσετε επικυρώνει αυτό το γιατί εφόσον υπήρχε ζωτικός χώρος για παραρτήματα το πράξαμε. Η Ελλάδα δεν έχει περιθώριο να περιμένει πότε θα συμφωνούσατε» σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης.

Νωρίτερα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Δεν μπορούμε να σας παρακολουθήσουμε, κύριε Ανδρουλάκη, από τις πιρουέτες σας και τις οβιδιακές σας μεταμορφώσεις».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ