Μητσοτάκης: «Υπέρ της παύσης στο καθεστώς της αγρανάπαυσης»

Μητσοτάκης: «Υπέρ της παύσης στο καθεστώς της αγρανάπαυσης»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, αναφέρθηκε στο ζήτημα των αγροτών, λέγοντας πως η Ελλάδα έχει ταχθεί υπέρ της πρότασης της Κομισιόν για παύση στο καθεστώς αγρανάπαυσης για εκτάσεις που καλλιεργουνται σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Αν η συμφωνία προχωρήσει, θα απελευθερωθουν πρόσθετες εκτάσεις για καλλιέργεια και θα δημιουργηθούν πρόσθετα εισοδήματα για τους αγρότες, πρόσθεσε.

Η ελληνική Πολιτεία στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της βρίσκεται πολύ κοντά στον πρωτογενή τομέα, ωστε στο μέτρο του εφικτού να αντιμετωπίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών μας, είπε επίσης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον λόγο για τον οποίο συγκλήθηκε η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής και ήταν το βέτο που είχε ασκήσει ο Βίκτορ Όρμπαν αναφορικά με την εκταμίευση πόρων του πρόσθετου δημοσιονομικού πλαισίου για την Ουκρανία, η οποία δίνει «υπαρξιακό αγώνα για την επιβίωσή της», εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως αυτή τη φορά θα υπάρξει η απαραίτητη ομοφωνία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ