Μητσοτάκης: Αναγκαία προϋπόθεση η ορκωμοσία Μπελέρη για να στηρίξει η Ελλάδα την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ

Μητσοτάκης: Αναγκαία προϋπόθεση η ορκωμοσία Μπελέρη για να στηρίξει η Ελλάδα την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ

«Θέλω να τονίσω τον σεβασμό μου στην ανεξαρτησία της αλβανικής Δικαιοσύνης, όμως ο Φρέντι Μπελέρης έχει δικαίωμα να ορκιστεί έστω και προφυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Τίρανα.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην Αλβανία προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Βερολίνου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η άρνηση των αλβανικών αρχών να επιτρέψουν στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη να ορκιστεί κατά παράβαση του τεκμηρίου της αθωότητας και η απόρριψη του αιτήματός του συνιστά απόκλιση από τους ευρωπαϊκούς κανόνες δικαίου.

Ποιες χώρες συμμετέχουν στη Διαδικασία του Βερολίνου

Η Διαδικασία του Βερολίνου πραγματοποιείται ενόψει των εκθέσεων προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία των υποψηφίων χωρών και της συζήτησης για τη Διεύρυνση της ΕΕ που εκκίνησε στη Σύνοδο του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη Γρανάδα και αναμένεται να κορυφωθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου.

Στη Διαδικασία του Βερολίνου συμμετέχουν οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, εννέα χώρες της Ε.Ε.(Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Πολωνία, Σλοβενία) και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Σύνοδος Κορυφής θα εστιάσει σε θέματα οικονομικής σύγκλισης Δυτικών Βαλκανίων με την ΕΕ και ενσωμάτωσής τους σε Ενιαία Αγορά, σχέσεις καλής γειτονίας και διμερή ζητήματα, καθώς και υποστήριξης της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης στα Δυτικά Βαλκάνια.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ