Ναι Ανδρουλάκη στην διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ με αποχωρούντες από τον ΣΥΡΙΖΑ –Όχι στα πρόσωπα που αποτελούν «κόκκινα πανιά»

Ναι Ανδρουλάκη στην διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ με αποχωρούντες από τον ΣΥΡΙΖΑ –Όχι στα πρόσωπα που αποτελούν «κόκκινα πανιά»

Διεύρυνση, ακόμη και με όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, βλέπει για το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης, όχι όμως με πρόσωπα που αποτελούν… κόκκινο πανί.

Η παρέμβαση του Νίκου Ανδρουλάκη στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ήταν όπως φαίνεται και μια ευκαιρία για να δώσει συνέχεια στο θέμα της διεύρυνσης για το ΠΑΣΟΚ.

«Διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ με γενναιοψυχία και αξιοπρέπεια, χωρίς μιζέρια» ήταν το μήνυμα που έστειλε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που συνεδρίασαν σήμερα. Στις 4,5 ώρες της συνεδρίασης δύο ήταν τα βασικά θέματα.

Το πρώτο ήταν η κατεύθυνση του κόμματος, η οποία συνοψίστηκε στα εξής: Μονομέτωπος με τη ΝΔ από τη μια, δεν ασχολούμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν πρέπει να μπούμε σε καβγά μικρών» συμφώνησαν και εξ αυτού δεν δεν ασχολήθηκαν καθόλου με ΣΥΡΙΖΑ και Στέφανο Κασσελάκη. Επίσης συμφώνησαν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προτάξει την προγραμματική ατζέντα του και την δική του κυβερνητική πρόταση.

Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις, όπου οι δύο τελευταίες που είδαν το φως της δημοσιότητας φέρνουν το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση, αντιμετωπίστηκαν με μετριοπάθεια με το πνεύμα να είναι «δεν παίρνουν τα μυαλά μας αέρα». Στην ίδια λογική κινήθηκε και ο Νίκος Ανδρουλάκης αλλά και όλα τα στελέχη, που βάλθηκαν να διαψεύσουν την αντίληψη Μητσοτάκη για «ενάμιση κόμμα». «Δεν γίνεται να έχουμε δύο κόμματα περί το 12-15% και τη ΝΔ στο 38% κι εμείς να θριαμβολογούμε» έλεγαν.

Διεύρυνση ναι, αλλά όχι με πρόσωπα «κόκκινα πανιά» 

Το δεύτερο θέμα ήταν αυτό της διεύρυνσης, στο οποίο αναφέρθηκαν πολλά στελέχη. Το θέμα έβαλε ο Μιχάλης Κατρίνης αλλά και η Τόνια Αντωνίου, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, η Εφη Χαλάτση, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Θόδωρος Μαργαρίτης (ο οποίος πρότεινε μάλιστα να δημιουργηθεί επιτροπή για να ασχοληθεί με το θέμα αυτό) και άλλοι.

Στον αντίποδα, αρνητικοί ήταν ο Πέτρος Ευθυμίου και ο Γιάννης Μεϊμάρογλου, ενώ ο Φίλιππος Σαχινίδης τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης μεν (και υιοθέτησης της στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1977-1981) αλλά όχι με στελέχη που όπως είπε «μας έβριζαν ως ''γερμανοτσολιάδης'' το 2010».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης για τη διεύρυνση

Στη δευτερολογία του ο Νίκος Ανδρουλάκης τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης λέγοντας χαρακτηριστικά «πρέπει να είμαστε ανοιχτοί γενναιόδωροι και γενναιόψυχοι, όχι μίζεροι». Ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να ενταχθούν στελέχη «κόκκινα πανιά» τα οποία προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και στην πορεία μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Φέρεται μάλιστα να είπε ότι θα χειριστεί ο ίδιος το θέμα της διεύρυνσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ονόματα π.χ. των Γιάννη Ραγκούση και Χρήστου Σπίρτζη αναφέρθηκαν στη συνεδρίαση ως «κόκκινα πανιά».

Η αίσθηση που αποκόμισαν τα μέλη του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ είναι ότι το κόμμα θα απευθύνει κάλεσμα πριν τις ευρωεκλογές για διεύρυνση. «Δεν πρέπει να υπάρχουν στεγανά» έλεγαν χαρακτηριστικά, «ιδίως για τα τοπικά και περιφερειακά στελέχη που απογοητευμένα από το ΠΑΣΟΚ μεταπήδησαν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε πιο επώνυμα, που όμως δεν προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους.

Επίσης στελέχη όπως η Τόνια Αντωνίου και η Εφη Χαλάτση έθεσαν θέμα τακτικότερης συνεδρίασης των κομματικών οργάνων αλλά και εγρήγορσης του κομματικού μηχανισμού, κάτι που δεν συνέβη στις δεύτερες εθνικές εκλογές που «πήγαμε με χαμηλή ταχύτητα», όπως είπαν.

Αύριο συνεδριάζει η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ στο ξενοδοχείο Κάραβελ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ