Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά σωσίβιο για το β΄ γύρο των εκλογών -Το άνοιγμα Κασσελάκη στο ΠΑΣΟΚ για συνεργασία

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά σωσίβιο για το β΄ γύρο των εκλογών -Το άνοιγμα Κασσελάκη στο ΠΑΣΟΚ για συνεργασία

Το γάντι στο ΠΑΣΟΚ πετά ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μετά τα αποτελέσματα του α' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο κ. Κασσελάκης χθες, στις δηλώσεις του για τα αποτελέσματα των εκλογών, άδραξε την ευκαιρία προκειμένου να πραγματοποιήσει «άνοιγμα» στο ΠΑΣΟΚ, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 24ωρο.

«Σήμερα (σ.σ.: χθες) ήταν ένα πρώτο μήνυμα για την ανάγκη η χώρα μας να έχει μια νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη που θα μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο. Το βλέπετε σε πολλές περιπτώσεις, το βλέπετε και στη Θεσσαλία, θα είμαστε στο πλευρό του Κουρέτα (σ.σ.: είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ). Στη Θεσσαλονίκη οι προοδευτικές υποψηφιότητες επικράτησαν. Ο Ιωακειμίδης στην Αττική έλαβε τη δεύτερη θέση. Είναι και ο Χάρης Δούκας (σ.σ.: στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ) στην Αθήνα», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, δίνοντας το στίγμα για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να κάνουμε αυτό που είπε ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας: ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ανανέωση, χθες. Αύριο χρειάζεται ανανέωση. Αύριο χτίζουμε τη νέα προοδευτική παράταξη. Θα αναδείξουμε νέα πρόσωπα. Το κόμμα μας είναι ανοιχτό σε όλα τα πρόσωπα που θέλουν να προσφέρουν».

Η «μάχη της Θεσσαλίας»

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια ευθεία πρόσκληση προς τη Χαριλάου Τρικούπη για συμπόρευση την επόμενη Κυριακή, με τη «μητέρα των μαχών» για τον ΣΥΡΙΖΑ να δίνεται στη Θεσσαλία, όπου ο Δημήτρης Κουρέτας, που είχε πάρει το χρίσμα τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το ΠΑΣΟΚ, θα κοντραριστεί με τον νυν περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, που στηρίζεται από τη ΝΔ.

Παράλληλα, το αποτέλεσμα της κάλπης για την Αθήνα αναμένεται να είναι καθοριστικό για τις επόμενες κινήσεις στη σκακιέρα της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης. Ο Κώστας Ζαχαριάδης αναλαμβάνει τον ρόλο του γεφυροποιού, με το δίλημμα τώρα να βαραίνει τον Νίκο Ανδρουλάκη για το αν θα δεχτεί ο εκλεκτός του για τον Δήμο Αθηναίων, Χάρης Δούκας, να έχει την επίσημη στήριξη του επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Και στη Θεσσαλονίκη όμως όλα είναι πιθανά, με τον Στέλιο Αγγελούδη που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ να έχει ήδη εξασφαλίσει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και της Χαριλάου Τρικούπη. Οι μάχες αυτές είναι ανοιχτές και αποτελούν ένα ξεκάθαρο πεδίο συνεργασίας των δύο κομμάτων και ο κ. Κασσελάκης έχει κάθε λόγο να τις αξιοποιεί, σημειώνουν συνεργάτες του, για να βάλει πάνω σε αυτές τα διλήμματα της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων.

Το πρώτο «άνοιγμα» Κασσελάκη στο ΠΑΣΟΚ

Ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ξεκάθαρος ήδη πριν από τις εκλογές. «Στον β' γύρο, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας και θα στηρίξουμε τον προοδευτικό υποψήφιο σε κάθε περίπτωση», είχε πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ρίχνοντας το γάντι ουσιαστικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ακολουθήσει τον δρόμο της συγκρότησης συμμαχιών που θα ανατρέψουν τα δεδομένα.

Σημαντικό ρόλο για αυτή τη δήλωση του κ. Κασσελάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η σύσκεψη των δύο γραμματέων με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του νέου προέδρου Μανώλη Καπνισάκη και την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|05|24 10:52

Νέα Ford Mustang ... American History [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ