Πρόταση δυσπιστίας: Αρχίζει το απόγευμα στη Βουλή η τριήμερη μάχη των πολιτικών αρχηγών - Την Κυριακή η ψηφοφορία

Πρόταση δυσπιστίας: Αρχίζει το απόγευμα στη Βουλή η τριήμερη μάχη των πολιτικών αρχηγών - Την Κυριακή η ψηφοφορία

Το βράδυ της Κυριακής αναμένεται να κορυφωθεί η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα σε μια εφ' όλης της ύλης συζήτησηεπί των κυβερνητικών χειρισμών με επίκεντρο την κακοκαιρία, την πανδημία και την οικονομία, στο πλαίσιο της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ονομαστική ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί αργά το βράδυ της Κυριακης δια ζώσης, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο προστασίας από το κοροναϊό, το οποίο μεταφράζεται, σε περιορισμένο αριθμό βουλευτών εντός της Ολομέλειας που ορίζεται στα 100 άτομα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλαςη συζήτηση ξεκινά σήμερα Παρασκευή στις 18.00 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Στόχος του προεδρείου είναι η συζήτηση να ολοκληρωθεί στις 22.00 και να ξεκινήσει η ψηφοφορία, όμως ίσως παραταθεί έως τα μεσάνυχτα εφόσον χρειαστεί.

Η έναρξη των συνεδριάσεων του Σαββάτου και της Κυριακής έχουν οριστεί για τις 10.00 το πρωίενώ, ως είθισται, την τελευταία ημέρα συζήτησης και πριν την ψηφοφορία, τον λόγο θα λάβουν οι πολιτικοί αρχηγοί με αντίστροφη σειρά ώστε να κορυφωθεί η διαδικασία με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί τηρώντας τα μέτρα προστασίας για τον Covid 19 και οι βουλευτές θα ψηφίσουν σε 3 ομάδες των 100 βουλευτών. Η επιστολική ψήφος προβλέπεται μόνον για τους βουλευτές που βρίσκονται στο εξωτερικό μετά από άδεια της Βουλής.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 18.00 με τους δύο εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν οριστεί, τον γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Τζανακόπουλο και τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις των 6 βουλευτών με αναλογία ανά κόμμα και στην συνέχεια 12μελής αναλογικοί κύκλοι, με 5 βουλευτές από την Ν.Δ, 3 από τον ΣΥΡΙΖΑ και έναν από τα υπόλοιπα κόμματα.

Για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των βουλευτών.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, «πρόταση δυσπιστίαςδεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS