Ρασπούτιν-Gate: Διακοπή στο Ειδικό Δικαστήριο και συνέχεια την Πέμπτη - Τι ζήτησαν Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη

Ρασπούτιν-Gate: Διακοπή στο Ειδικό Δικαστήριο και συνέχεια την Πέμπτη - Τι ζήτησαν Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη

Σε διακοπή για την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 οδηγήθηκε η δίκη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Ελένης Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο, προκειμένου να προτείνει η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή επί των αιτημάτων που έθεσε ο συνήγορος της Ελένης Τουλουπάκη, Γιάννης Μαντζουράνης και ειδικότερα για να απαντήσει στο εάν θα ζητηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης έγγραφο στο οποίο θα αναγράφεται αν την περίοδο της κλήρωσης, ένας δικαστής βρισκόταν σε άδεια.

«Ήταν πασίγνωστο»

«Οποιαδήποτε παράβαση των διαδικασιών κλήρωσης δημιουργεί ακυρότητα. Στην κλήρωση συμμετέχουν δικαστές που είναι ικανοί για την άσκηση των καθηκόντων τους. Ένας δικαστής στον οποίο έχει χορηγηθεί αναρρωτική άδεια μπορεί να μπει στην κληρωτίδα; Ήταν πασίγνωστο στον Άρειο Πάγο ότι πριν την αποστολή του εγγράφου στον πρόεδρο της Βουλής για τους δικαστές που θα συμμετέχουν στην κλήρωση, ήταν κατάκοιτος και είχε αδυναμία στην άσκηση των καθηκόντων του. Αυτή η βάναυση παρανομία δεν μπορεί να θεραπευθεί παρά μόνο εάν αποδειχθεί ότι το κρίσιμο διάστημα ο συγκεκριμένος δικαστής δεν είχε αναρρωτική άδεια», τόνισε ο κ. Μαντζουράνης.

Συντάχθηκε

Στο αίτημα διακοπής συντάχθηκε και η πλευρά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. «Θέλω να υπενθυμίσω ότι ο συγκεκριμένος αρεοπαγίτης κληρώθηκε 10ος. Λόγω της παλιάς μου ιδιότητας και του αξιακού μου κώδικα, δε θα εκφράσω κανένα υπαινιγμό κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου. Θα τονίσω όμως το γεγονός ότι κληρώθηκε 10ος. Δε στρέφομαι κατά την προέδρου του ΑΠ, αλλά μετά από τα όσα θα σας αποκαλύψω στη δίκη, αμφισβητώ την κλήρωση. Είναι σφόδρα πιθανό, η πλειοψηφία της Βουλής που με παρέπεμψε με πιέσεις να χρησιμοποίησε ως «άλλοθι» για την κλήρωση τον δικαστή», τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος, κάνοντας λόγω για παρακρατικές μεθοδεύσεις των πολιτικών του διωκτών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ