Συνεδριάζει για δεύτερη φορά το Ειδικό Δικαστήριο για το «Ρασπούτιν-gate» - Στο «εδώλιο» ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Συνεδριάζει για δεύτερη φορά το Ειδικό Δικαστήριο για το «Ρασπούτιν-gate» - Στο «εδώλιο» ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου θα καθίσει για δεύτερη φορά σήμερα το μεσημέρι στις τρεις, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατηγορούμενος για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, κατά τη διάρκεια της θητείας του, ως μέλος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κατηγορούμενη στην υπόθεση είναι και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με την υποβολή αιτημάτων από την πλευρά των κατηγορουμένων ενώ εκκρεμεί η εισαγγελική πρόταση και η απόφαση του δικαστηρίου για την προσκόμιση στο Ειδικό Δικαστήριο εγγράφων που αφορούν την αναρρωτική άδεια δικαστή, αναπληρωματικού μέλους, ο οποίος για λόγους υγείας, δε θα συμμετέχει τελικά στην σύνθεση.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Μαντζουράνης, ζήτησε τη διακοπή της δίκης προκειμένου να προσκομιστούν τα συγκεκριμένα έγγραφα στο δικαστήριο θέτοντας ζήτημα μη νόμιμης σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Μαντζουράνης αναφέρθηκε σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του εν λόγω δικαστικού λειτουργού προκειμένου να υποστηρίξει το αίτημα του επισημαίνοντας: «Υποβάλλουμε αίτημα να ζητηθούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και να προσκομιστούν στο δικαστήριο όλα τα έγγραφα που φανερώνουν από ποτέ μέχρι πότε βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια για να διαπιστωθεί αν τηρήθηκαν ή όχι οι νόμιμες διαδικασίες και να κρίνουμε αν θα καταθέσουμε ένσταση για σχετική ακυρότητα».

Η εισαγγελέας της έδρας, Όλγα Σμυρλή, έχει επιφυλαχθεί να προτείνει επί του αιτήματος ενώ εκκρεμεί και η υποβολή δήλωσης υποστήριξης της κατηγορίας από την μάρτυρα στην υπόθεση, πρώην εισαγγελέα, Γεωργία Τσατάνη, η οποία έχει καταγγείλει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ως τον άνθρωπο που της άσκησε πιέσεις όταν χειριζόταν την υπόθεση του επιχειρηματία, Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή.

Οι πρώτοι μάρτυρες στην υπόθεση που έχουν κληθεί από το Ειδικό Δικαστήριο είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος και Εύη Χρισοφιλοπούλου, ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός και οι πρώην επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS