Τσίπρας: Εγώ παρέπεμψα τον Πολάκη -Έχω ευθύνη να προστατεύσω το κόμμα μου

Τσίπρας: Εγώ παρέπεμψα τον Πολάκη -Έχω ευθύνη να προστατεύσω το κόμμα μου

«Έχω ευθύνη να προστατεύσω το κόμμα μου, εγώ αποφάσισα την παραπομπή του» είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τον Παύλο Πολάκη.

Λίη ώρα πριν συνεδριάσουν τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ που θα αποφασίσουν για την αποπομπή Πολάκη, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε ότι το θέμα κάνει ζημιά καθώς «επί 48 ώρες ασχολούμαστε με τον Παύλο Πολάκη και όχι με τα μεγάλα ζητήματα του τόπου, αλλά θα περάσει».

Μιλώντας στο συνέδριο για την Υγεία που οργανώνει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο κ. Τσίπρας απάντησε για το θέμα Πλάκη: «Εγώ αποφάσισα την παραπομπή και την καθαίρεση του από την θέση του τομεάρχη. Εγώ κρίνω το μέτρο και το βαθμό της αξιολόγησης των πράξεων που εκθέτουν το κόμμα μας. Εχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα μου αλλά να προχωρήσω προς τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Από εκεί και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει διαδικασίες και όργανα».

Μάλιστα διευκρίνισε ότι δεν θα ασχοληθεί το όργανο του κόμματος με την παραπομπή Πολάκη. Έχει ήδη αποφασιστεί από εμένα η παραπομπή του, σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας, ο Πολάκης παραπέμπεται για το ότι ανάρτησε κάποιες προγραμματικές θέσεις από τις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα με τη λειτουργία των θεσμών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ένα ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα. Δεν παραπέμπει για διαφορετικές απόψεις π.χ. για τον εμβολιασμό. Αλλά είναι διαφορετικό να καταθέτει άλλο σχέδιο προεκλογικά», είπε.

Πρόσθεσε δε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στη διακυβέρνηση του τόπου ούτε για να γκρεμίσει ούτε για να εκδικηθεί. Θα έρθει για να κτίσει. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει καταρρακώσει τους θεσμούς».

Τέλος, σχολιάζοντας την αποστροφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Αχαρνές, όπου είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ όπως έστρωσε θα κοιμηθεί με τον κ.Πολάκη», ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Εμείς δεν σκοπευουμε να κοιμηθούμε, θα είμαστε ενεγοί στην κοινωνία και θα δώσουμε τη μάχη. Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται- επί των ημερών του η χώρα έχει διασθυρθεί».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ