Βουλή: Σήμερα η σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών για τη διαχείριση των πυρκαγιών

Βουλή: Σήμερα η σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών για τη διαχείριση των πυρκαγιών

Στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαχείριση των πύρινων μετώπων, στη Βουλή μεταφέρεται σήμερα Πέμπτη 31 Αυγούστου η σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών.

Μάλιστα, στις 10:30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανέβει στο βήμα. Ο κ. Μητσοτάκης -σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση- θα αναφερθεί στα μέτρα στήριξης των πληγέντων και τις πρωτοβουλίες που δρομολογεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

Ο πρωθυπουργός θα κινηθεί στην πάγια γραμμή του, που είναι «διορθώνουμε τα λάθη μας». Θα παραδεχτεί, όπως κάνει πάντα, τις αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού και θα μιλήσει για το σχέδιο ανασυγκρότησης των καμένων εκτάσεων.

Κριτική σε υψηλούς τόνους αναμένεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Οι φετινές πυρκαγιές δείχνουν ότι υπήρξε μεγάλο έλλειμμα σχεδιασμού και δυνάμεων. Παρά τα μεγάλα λόγια, η χώρα ήταν ανέτοιμη σε σχέση με τις απαιτήσεις που επιβάλλει η κλιματική κρίση», δήλωσε χτες ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξή του στο OPEN. Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε βασικές λειτουργίες πρόληψης πυρκαγιών και πυρόσβεσης, αλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι τα παλιά εργαλεία δεν επαρκούν».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε ευρεία σύσκεψη και διάλογο με φορείς και επιστήμονες για την αναπροσαρμογή των σχεδίων πρόληψης και δασοπροστασίας που έλαβε χώρα χτες στη Βουλή, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να προστατεύσει το κόσμημα της βιοποικιλότητας της χώρας, που ήταν το δάσος της Δαδιάς». «Ακόμη και σήμερα, δωδέκατη ημέρα, καίει η φωτιά. Έχουν καεί 800.000 στρέμματα» ανέφερε και σημείωσε πώς πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές σε όλη την Ευρώπη από το 2000 οπότε και ξεκίνησε η καταγραφή πυρκαγιών με το σύστημα Copernicus.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ