H European Super League είναι πάλι εδώ: «Θα καταλύσουμε το μονοπώλιο της UEFA»

H European Super League είναι πάλι εδώ: «Θα καταλύσουμε το μονοπώλιο της UEFA»

Έμοιαζε να έχει τελειώσει. Οι εννέα ομάδες είχαν αποχωρήσει από μόνες τους. Ωστόσο, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους επέμειναν. Και στην πρώτη πράξη της μάχης τους με την UEFA, δικαιώθηκαν.

Η European Super League είναι πάλι εδώ και αυτό αποτυπώνεται στην κοινή ανακοίνωση των τριών συλλόγων, η οποία ακολούθησε την υπέρ τους σημαντική δικαστική απόφαση. Βάσει αυτής, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία καλείται να αποσύρει όλες τις πειθαρχικές μορφές τιμωρίας. Αυτό όμως είναι το πρώτο σκέλος. Επειδή φαίνεται ότι ο πόλεμος τώρα θα φουντώσει για τα καλά, μιας και τα τρία club έκαναν κατά μέτωπο επίθεση στο "μονοπώλιο" της UEFA...

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση των τριών ομάδων:

«Οι Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Ρεάλ εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη δικαστική απόφαση της Παρασκευής, η οποία διατάσσει την UEFA να ανακαλέσει άμεσα όλα τα μέτρα κόντρα στα ιδρυτικά μέλη της European Super League, συμπεριλαμβανομένης της αρχειοθέτησης της πειθαρχικής διαδικασίας που έχει ανοίξει για τις προαναφερθείσες ομάδες, γεγονός που κρίνει χωρίς αντίκτυπο το πρόστιμο και τις αποφάσεις που επιβλήθηκαν κόντρα στα εννιά υπόλοιπα ιδρυτικά μέλη, ως απαραίτητη προϋπόθεση να μην ανοίξει πειθαρχική διαδικασία.

Με αυτόν τον τρόπο το δικαστήριο υποστηρίζει εκ νέου τη θέση των ομάδων της European Super League και απορρίπτει την έφεση της UEFA, επιβεβαιώνοντας την προειδοποίηση προς αυτήν ότι η μη συμμόρφωση προς την απόφαση μπορεί να φέρει οικονομικές και νομικές ποινές. Η υπόθεση θα εξεταστεί στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, το οποίο θα επανεξετάσει το μονοπώλιο της UEFA στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Έχουμε το καθήκον να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο. Η UEFA αυτοανακυρήχθηκε σε ρυθμιστή, χειριστή και μοναδικό ιδιοκτήτη και διευθυντή ευρωπαϊκών διοργανώσεων ποδοσφαίρου. Αυτή η μονοπωλιακή θέση, σε σύγκρουση συμφερόντων, βλάπτει σοβαρά το ποδόσφαιρο και την ανταγωνιστική του ισορροπία. Όπως έχει αποδειχθεί σε πολλές περιπτώσεις, οι οικονομικοί έλεγχοι είναι ανεπαρκείς και δεν έχουν εφαρμοστεί αντικειμενικά. Οι σύλλογοι που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκούς αγώνες έχουν το δικαίωμα να διοικούν τους δικούς τους αγώνες.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να γνωρίζουμε ότι από εδώ και πέρα ​​δεν θα υφιστάμεθα συνεχείς απειλές από την UEFA. Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο του πρότζεκτ της European Super League με εποικοδομητικό και υποστηρικτικό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη τους οπαδούς, παίκτες, προπονητές, ομάδες, πρωταθλήματα και εθνικές και διεθνείς ομοσπονδίες. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν στοιχεία της πρότασής μας που πρέπει να αναθεωρηθούν και, φυσικά, να βελτιωθούν μέσω διαλόγου και συναίνεσης. Συνεχίζουμε να εμπιστευόμαστε την επιτυχία ενός έργου που θα σέβεται πάντα τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS