Θρίαμβος της ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ, 2-1 την Ντιναμό -Απίστευτη νίκη με ανατροπή!

Θρίαμβος της ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ, 2-1 την Ντιναμό -Απίστευτη νίκη με ανατροπή!

Μια μεγάλη νίκη πανηγύρισε η ΑΕΚ στο «Μάξιμιρ», καθώς νίκησε με 2-1 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τα πλέι οφ του Champions League.

Με σκόρερ τους Τσούμπερ (59') και Γαλανόπουλο (90'), η Ένωση γύρισε το εναντίον της 1-0 του πρώτου μέρους με τον Μπούλατ (39'), έφυγε από την Κροατία με ένα σπουδαίο διπλό και πάει στη ρεβάνς στην «OPAP Arena» για να επισφραγίσει ότι θα είναι εκείνη ένα βήμα πριν τα αστέρια.

Πλέον, μπροστά στο καυτό κοινό της, η ΑΕΚ καλείται να αποδείξει και στη Νέα Φιλαδέλφεια ότι είναι ανώτερη ομάδα από την Ντιναμό και να κάνει το χρέος της τόσο για την ιστορία της όσο και για τον Μιχάλη Κατσουρή.

«Μουδιασμένη» η ΑΕΚ από τη μεγάλη αγωνιστική αποχή -Μπήκαν δυνατά οι Κροάτες

Πριν από τη σέντρα στο παιχνίδι, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου Μιχάλη, έπειτα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε η ΑΕΚ και έκανε δεκτό η UEFA. Μάλιστα, οι Κροάτες σεβάστηκαν τη διαδικασία και δεν ακούστηκε τίποτα στο «Μάκσιμιρ».

Ο Ματίας Αλμέιδα έκανε μόνο μια αλλαγή σε σχέση με το πιθανό αρχικό σχήμα που θα χρησιμοποιούσε, με τον Σιντιμπέ αντί του Ρότα στο δεξιό άκρο της άμυνας. Αυτό σημαίνει ότι η Ένωση παρατάχθηκε με 11 ξένους παίκτες για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία της.

Κατά τα άλλα, ο Στάνκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Βίντα και Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας, με τον Χατζισαφί στα αριστερά τους. Οι Σιμάνσκι και Γιόπνσον αποτέλεσαν το δίδυμο στα χαφ, δεξιά στη δεξιά γραμμή έπαιξε ο Ελιάσον και αριστερά ο Πινέδα, ενώ στην επίθεση αγωνίστηκαν ο Τσούμπερ με τον Λιβάι Γκαρσία.

Στο πρώτο ημίχρονο οι νταμπλούχοι Ελλάδας αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες, καθώς η Ντιναμό εμφανίστηκε πιο φρέσκια, ενώ εκμεταλλεύτηκε και την αγωνιστική απραξία των «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι είχαν να αγωνιστούν σε παιχνίδι από τις 30 Ιουλίου και το φιλικό με την Τραμπζονσπόρ στον Πόντο.

Η κροατική ομάδα έστειλε… σήμα κινδύνου από τα πρώτα 25 δευτερόλεπτα. Τόσα χρειάστηκε για να φύγει ελάχιστα άουτ ένα σουτ του εξαιρετικού Μάρκο Μπούλατ.

Γενικά οι Κροάτες έδειξαν απόλυτα προετοιμασμένοι για να ανταποκριθούν στην πίεση της ΑΕΚ. Ήταν κυρίαρχοι και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τον Λιούμπισιτς (15'), Ριστόφσκι (26'), πριν προηγηθούν στο 39'. Ο Μπούλατ με απευθείας φάουλ από απόσταση 25 μέτρων πέτυχε ένα πολύ όμορφο τέρμα.

Ωστόσο, παρότι η ΑΕΚ ήταν γενικά νωχελική στα πρώτα 45 λεπτά, είχε πολύ την πολύ μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 16' με τον Τσούμπερ να περνά μία εξαιρετική ασίστ στον Λιβάι Γκαρσία, αλλά ο Λιβάκοβιτς πραγματοποίησε πολύ σπουδαία επέμβαση και απέδειξε -για άλλη μια φορά- τον λόγο για τον οποίο είναι το Νο1 της Εθνικής Κροατίας και γιατί τόσες ομάδες στην Ευρώπη τον έχουν βάλει στα... ραντάρ τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ «πάτησε» την Ντιναμό

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου… εμφανίστηκε στο γήπεδο η γνωστή ΑΕΚ με το ασφυκτικό πρέσινγκ που δυσκόλευε πολύ τους γηπεδούχους στο να δημιουργήσουν επιθέσεις με αξιώσεις. Σε μία τέτοια φάση ο Μίσιτς έκανε το λάθος, η μπάλα έφτασε στον Τσούμπερ και ο Ελβετός με μια απίθανη προσπάθεια -σήμα κατατεθέν της ποιότητάς του- έστειλε την μπάλα στη γωνία του Λιβάκοβιτς για το 1-1 στο 59'.

Η Ντιναμό προσπάθησε να απαντήσει άμεσα. Στο 61' ο Στάνκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μπούλατ και στο 64' ο Εμρέλι με κεφαλιά «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι.

Προς το τέλος του αγώνα η ΑΕΚ ανέβασε κατακόρυφα τον ρυθμό της και έψαξε τη νίκη, μαζί και το προβάδισμα πρόκρισης. Απείλησε με τον Γκαρσία στο 85', αλλά ο Λιβάκοβιτς δήλωσε ξανά «παρών». Όμως, δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο 90', όταν μετά από γύρισμα του Πιζάρο στην περιοχή, ο Κώστας Γαλανόπουλος με σουτ πάνω στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Ο αρχηγός και αρχαιότερος παίκτης της Ένωσης έκρινε το ματς και χάρισε στην ομάδα του μια υπερπολύτιμη νίκη. Η οποία θα μπορούσε να ήταν με πολύ μεγαλύτερο προβάδισμα, εάν στις καθυστερήσεις και σε δύο περιπτώσεις, ο τερματοφύλακας της Ντιναμό δεν απέκρουε δύο εξαιρετικές κεφαλιές του Κροάτη στόπερ της ΑΕΚ, του Βίντα.

Και πάλι, βέβαια, η ΑΕΚ έχει το πάνω χέρι στη σειρά. Το μόνο που μένει, είναι να το επιβεβαιώσει στο παιχνίδι του προσεχούς Σαββάτου (19/8) στην «OPAP Arena».

Δείτε τα highlights του αγώνα:

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ