Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τον Σουμάχερ: Τα 3 κρίσιμα λεπτά μετά το ατύχημα

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τον Σουμάχερ: Τα 3 κρίσιμα λεπτά μετά το ατύχημα

Δέκα χρόνια μετά το σοβαρό τραυματισμό του Μίκαελ Σουμάχερ, νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα που άφησε σε κώμα τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή της F1.

Τα νέα στοιχεία προκύπτουν από τη δημοσιογραφική έρευνα του Γενς Γκίντεον, ο οποίος κατάφερε να μιλήσει με μέλη της οικογένειας του Γερμανού και με ανθρώπους από το ευρύτερο περιβάλλον του.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε για τον τηλεοπτικό σταθμό ARD, ο Γενς Γκίντεον επισκέφθηκε το σημείο της πτώσης στις γαλλικές Άλπεις και μίλησε με τοπικό εκπαιδευτή σκι, ο οποίος προσέφερε πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το ατύχημα του Γερμανού παγκόσμιου πρωταθλητή.

Σύμφωνα με τον εκπαιδευτή σκι, όνοματι Αντρέ, o οποίος ήταν από τους πρώτους που βρέθηκε στο σημείο του ατυχήματος, ήταν το κράνος του Μίκαελ Σουμάχερ που έσπασε από τη πρόσκρουση στον βράχο και όχι η κάμερα. Η τελευταία παρέμεινε άθικτη αλλά το υλικό το οποίο κατέγραψε εκείνη την ημέρα δεν διέρρευσε.

“Το κράνος ήταν τσακισμένο”, θυμάται ο Αντρέ. “Η κάμερα ήταν ακόμα πάνω από το κράνος”.

Τα πλάνα της κάμερας του κράνους δεν έχουν δημοσιευτεί , αλλά ο Γκίντεον και ο Αντρέ αναφέρουν ότι ο Σουμάχερ, τώρα 54 ετών, είχε αρχικά τις αισθήσεις του αφού χτύπησε το κεφάλι του σε έναν βράχο.

Είπαν ότι αυτό μπορεί να έδωσε στους πρώτους διασώστες την εσφαλμένη εντύπωση ότι ο Σουμάχερ δεν διέτρεχε σοβαρό κίνδυνο. Ωστόσο, όταν το ελικόπτερο της αερομεταφοράς ήταν καθ' οδόν για το νοσοκομείο στην κοντινή μικρή πόλη Moutiers, η κατάσταση του πρώην οδηγού της Ferrari και της Mercedes επιδεινώθηκε γρήγορα.

Ο Σουμάχερ έχασε τις αισθήσεις του και διασωληνώθηκε, αλλά το ελικόπτερο φέρεται να προσγειώθηκε στο Moutiers - όπου πάρθηκε σχεδόν αμέσως η απόφαση να απογειωθεί ξανά και να τον μεταφέρει στο πιο εξειδικευμένο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Ο Σουμάχερ θα μπορούσε να ήταν στη Γκρενόμπλ τρία λεπτά νωρίτερα, ισχυρίζεται ο Γκίντεον, διάστημα κρίσιμο για την κατάστασή του.

Σύμφωνα με τον Γκίντεον, αν δεν είχε υπάρξει αυτή καθυστέρηση τότε ο Σουμάχερ θα είχε σημαντικά περισσότερες ελπίδες να αναρρώσει από τον τραυματισμό του.

Ο Γερμανός νοσηλεύτηκε για περίπου έξι μήνες σε νοσοκομείο της Grenoble και έκτοτε παραμένει σπίτι, χωρίς να γνωρίζει κανείς ποια είναι η κατάσταση της υγείας και ποιες οι πιθανότητες να ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ