Γαλλία: Ο βασιλιάς Κάρολος απέκλεισε φουά γκρα και σπαράγγια από το επίσημο δείπνο προς τιμής του στις Βερσαλλίες

Γαλλία: Ο βασιλιάς Κάρολος απέκλεισε φουά γκρα και σπαράγγια από το επίσημο δείπνο προς τιμής του στις Βερσαλλίες

Παρουσία επιφανών προσωπικοτήτων από τις επιχειρήσεις, τον κινηματογράφο, το ποδόσφαιρο, πλην της πολιτικής και της διπλωματίας, δόθηκε το επίσημο δείπνο του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν προς τιμήν του βασιλιά Καρόλου, στο Παλάτι των Βερσαλλιών, με τις δύο πρώτες κυρίες, την Μπριζίτ Μακρόν και τη βασίλισσα Καμίλα να συντονίζονται χρωματικά.

Ο Κάρολος και η σύζυγός του πραγματοποιούν την τριήμερη επίσκεψη που αναβλήθηκε τον Μάρτιο, λόγω των διαδηλώσεων στη Γαλλία για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Μάλιστα, αποτελεί την 35η επίσκεψη Βρετανού βασιλιά στη Γαλλία. Στην υποδοχή του Καρόλου, ο Μακρόν τον καλωσόρισε λέγοντας «Μας επισκεπτόσουν ως πρίγκιπας, επιστρέφεις ως βασιλιάς. Μεγαλειότατε, καλωσορίσατε», ενώ στην πρόποση του επίσημου δείπνου, το βράδυ της Τετάρτης 20/9, ο βασιλιάς Κάρολος χαιρέτισε τη «στερεή φιλία» της χώρας του με τη Γαλλία. Στο μεγαλειώδες δείπνο που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του στην πολυτελή Αίθουσα των Κατόπτρων του Ανακτόρου των Βερσαλλιών ο βασιλιάς έκανε πρόποση, κατά την οποία χρησιμοποίησε -κυρίως- τη γαλλική γλώσσα. Μεταξύ άλλων, είπε: «Κύριε Πρόεδρε, για όλα τα ζητήματα μπορείτε να βασίζεστε στη σταθερή φιλία μας, που ανανεώνεται και αναζωογονείται με κάθε νέα γενιά».

Στο δείπνο παρακάθησαν 150 καλεσμένοι και μεταξύ αυτών, ο τραγουδιστής Μικ Τζάγκερ, οι ηθοποιοί Χιου Γκραντ, Σαρλότ Γκενσμπούρ, Έμα Μακέι, ο δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Αρνό, ο ποδοσφαιριστής Ντιντιέ Ντογκμπά, οι συγγραφείς Κεν Φόλετ, Κέιτ Έλιοτ και Κρίστοφερ Χάμπτον, οι φωτογράφοι Μπετίνα Ρενς και Γιαν Αρτίς-Μπερτράν.

Το μενού σχεδίασαν τρεις βραβευμένοι σεφ, αποφεύγοντας -κατά ρητή εντολή του Καρόλου- το φουά γκρα, επειδή παράγεται με τη βία και τα σπαράγγια, καθώς είναι εκτός εποχής. Το ορεκτικό τους ήταν μπλε αστακός και καβούρι με φρέσκα αμύγδαλα και μέντα (από την Αν-Σοφί Πικ, τη μοναδική Γαλλίδα σεφ με τρία αστέρια Michelin), για κυρίως πιάτο κοτόπουλο μπρεζέ με καλαμπόκι και γκρατέν μανιτάρια πορτσίνι (από τον Γιανίκ Αλενό) και επιδόρπιο «Isfahan», περσικό μακαρόν. Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης, χθες, ο βασιλιάς Κάρολος θα απευθυνόταν στη γαλλική Γερουσία, θα είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Μακρόν, ενώ οι πρώτες κυρίες έπαιξαν πινγκ πονγκ κατά την επίσκεψή τους στο χωριό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι, στο Σεν Ντενί του Παρισιού, με την Καμίλα να μην τα καταφέρνει ιδιαίτερα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ