Στον Λίβανο Φον ντερ Λάιεν-Χριστοδουλίδης -Η ΕΕ έτοιμη για πακέτο στήριξης για τη συγκράτηση Σύρων προσφύγων

Στον Λίβανο μεταβαίνουν σήμερα η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ρωσία: Ουκρανικές επιθέσεις με drones εναντίον ενεργειακών υποδομών

Ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μιας κατεύθυνσης έπληξαν ενεργειακές υποδομές προκαλώντας διακοπές της ηλεκτροδότησης στην περιφέρεια Αριόλ της κεντρικής Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Αντρέι Κλίτσκοφ μέσω Telegram.

Απίστευτο Βίντεο: Αεροσκάφος κάνει αναγκαστική προσγείωση σε παραλία και καρφώνεται στην άμμο

Την απίστευτη στιγμή που ένα μικρό μονοκινητήριο αεροπλάνο κάνει αναγκαστική προσγείωση σε μια παραλία με άμμο περνώντας ξυστά από ένα έκπληκτο ζευγάρι που απλά απαλάμβανε τη βόλτα του κατέγραψε κάμερα.

Βίντεο-σοκ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να κάνει διάδρομο με τρελή ταχύτητα -Πέθανε 12 ημέρες μετά, από κακοποίηση

Ένα σοκαριστικό βίντεο προβλήθηκε στη δίκη ενός πατέρα από το Νιου Τζέρσεϊ να αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέχει σε διάδρομο επειδή ήταν «πολύ χοντρός». Το αγόρι πέθανε λίγες ημέρες αργότερα από «χρόνια» κακοποίηση.

Σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες στη Βραζιλία: Τουλάχιστον 10 νεκροί, 21 αγνοούμενοι

Σε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους στοίχισε τη ζωή το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη Βραζιλία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των θυμάτων, ενώ άλλοι 21 κάτοικοι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Κογκρέσο: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο

Η πλήρης άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στη Κυπριακή Δημοκρατία και η κατάργηση της ετήσιας ανανέωσης του προβλέπεται σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων την Μ. Τετάρτη το απόγευμα.

Adella Shores: Βρέθηκε το «καταραμένο» ατμόπλοιο που είχε εξαφανιστεί το 1909

Βρέθηκε το «καταραμένο» ξύλινο ατμόπλοιο Adella Shores που εξαφανίστηκε στη λίμνη Superior το 1909 με 14 μέλη για πλήρωμα, σύμφωνα με την Ιστορική Εταιρεία Ναυαγίων των Μεγάλων Λιμνών.

Συναγερμός στο Ουισκόνσιν - Ένοπλος νεαρός προσπάθησε να μπει σε σχολείο

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα) σε μια σχολική κοινότητα στο Ουισκόνσιν, η οποία τέθηκε σε καθεστώς lockdown εξαιτίας της παρουσίας ενός ένοπλου νεαρού έξω από σχολείο μέσης εκπαίδευσης.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου ετοιμάζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η ισραηλινή κυβέρνηση βλέπει με ανησυχία προς τη Χάγη. Εκεί είναι η έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), το οποίο, όπως λέγεται, ετοιμάζει μέσα στην εβδομάδα διεθνές ένταλμα σύλληψης του Μπενιαμίν Νετανιάχου, του υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ και του αρχηγού του γενικού επιτελείου του Ισραήλ Χέρζι Χαλέβι.

Νέα Υόρκη: Σχεδόν 300 συλλήψεις στις καταλήψεις σε δύο πανεπιστήμια -«Παγκόσμιο πρόβλημα η ριζοσπαστικοποίηση των νέων»

Ο Έρικ Άνταμς, δήμαρχος της Νέας Υόρκης, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι σε διαδηλώσεις σε πανεπιστήμια έγιναν 300 περίπου συλλήψεις.

Θρίλερ με την εκεχειρία: «Δεν θα δεχτώ συμφωνία που περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου» λέει ο Νετανιάχου

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε στον Άντονι Μπλίνκεν ότι δεν θα δεχτεί μια συμφωνία που περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.

Κίνα: 19 νεκροί από την κατάρρευση τμήματος αυτοκινητοδρόμου

Τραγωδία σημειώθηκε στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας, καθώς 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μετά την κατάρρευση τμήματος μήκους 17,9 μέτρων ενός ορεινού αυτοκινητόδρομου, μετά από ημέρες σφοδρής βροχόπτωσης.

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Υπεραιωνόβιος καρχαρίας «τέρας» από τα βάθη της αβύσσου επιτίθεται σε υποβρύχιο

Μια ομάδα ερευνητών απαθανάτισε απίστευτα πλάνα από μια στενή συνάντηση με ένα αρχαίο είδος καρχαρία, γνωστό για το αμβλύ ρύγχος με έξι βράγχια.

Πώς έγινε η έφοδος της αστυνομίας στο Κολούμπια -Πάνω από 100 συλλήψεις [Eικόνες - Βίντεο]

Δεκάδες φοιτητές συνελήφθησαν κατά τη μαζική έφοδο -«πρωτοφανή στα χρονικά» τη χαρακτηρίζουν αμερικανικά ΜΜΕ- δεκάδων αστυνομικών στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης προκειμένου να εκκενώσουν κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη στο πλαίσιο διαμαρτυρίας υπέρ των Παλαιστινίων στη Γάζα.

ΗΠΑ: 20χρονος έριξε χλωρίνη σε δεξαμενή με σολομούς σκοτώνοντας 18.000 - Κινδυνεύει με πρόστιμο 14 εκατ. δολαρίων

Ένας 20χρονος από τις ΗΠΑ κινδυνεύει να πληρώσει πρόστιμο-μαμούθ που ενδέχεται να φτάσει έως και τα 14 εκατομμύρια δολάρια καθώς συνελήφθη γιατί έριξε χλωρίνη σε δεξαμενή με σολομούς με αποτέλεσμα να σκοτώσει 18.000 ψάρια.

Βραζιλία: Φονικές πλημμύρες λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων - Πέντε νεκροί και 18 αγνοούμενοι [βίντεο]

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη νότια Βραζιλία και άλλοι 18 αγνοούνται λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων και των πλημμυρών που πλήττουν την πολιτεία Ρίο Γκράντε ντου Σουλ, όπως ανακοίνωσε χθες Τρίτη η τοπική κυβέρνηση.

Ιερουσαλήμ: Νεκρός Τούρκος που τραυμάτισε με μαχαίρι Ισραηλινό αστυνομικό - Καρέ-καρέ η στιγμή της επίθεσης

Ένας Τούρκος υπήκοος επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ και τραυμάτισε τον ένα πριν πέσει νεκρός από τα πυρά τους, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Πρίγκιπας Ουίλιαμ για την κατάσταση της υγείας της Κέιτ Μίντλετον: Πάμε καλά

Για την κατάσταση της υγείας της Κέιτ Μίντλετον μίλησε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, δηλώνοντας πως «τα πάει καλά».

Δημοσκόπηση: Ντέρμπι στις ΗΠΑ με οριακό προβάδισμα μιας μονάδας του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει εντελώς οριακό προβάδισμα επί του Ρεπουμπλικάνου προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, την ώρα που ο μεγιστάνας των ακινήτων συνεχίζει να δικάζεται στη Νέα Υόρκη για απάτη.

Πολ Όστερ: Πέθανε ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας σε ηλικία 77 ετών -Έδινε μάχη με τον καρκίνο

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ, διάσημος χάρη στα μυθιστορήματά του με φόντο τη Νέα Υόρκη και πρωταγωνιστές συχνά περιθωριακούς ή αποπροσανατολισμένους.

O βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε στα δημόσια καθήκοντα -Πρώτη εμφάνιση μετά τη διάγνωση με καρκίνο

Χαρούμενος και συγκινημένος έδειχνε ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος επέστρεψε σήμερα στα δημόσια καθήκοντα για πρώτη φορά μετά τη διάγνωση του καρκίνου, χαμογελώντας και χαιρετώντας καθώς έφτανε σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

Συναγερμός στο Λονδίνο: Άνδρας με σπαθί στο σταθμό του Μετρό - Αναφορές για τραυματίες

«Κρίσιμο περιστατικό» κοντά σε σταθμό μετρό στο Λονδίνο - Αναφορές ότι μαχαιρώθηκαν δύο αστυνομικοί

Ερυθρά Θάλασσα: Ιταλική φρεγάτα κατέρριψε drone των Χούθι

Η ιταλική φρεγάτα Virginio Fasan, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα, απέκρουσε πολλαπλές επιθέσεις UAV από περιοχές που ελέγχονται από τους Χούθι ενώ κατέρριψε και ένα drone με το πυροβόλο της.

Στις φλόγες το εμβληματικό «κάστρο του Χάρι Πότερ» μετά από ρωσική επίθεση στην Οδησσό - Δείτε βίντεο

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 32 τραυματίστηκαν ύστερα από ρωσικό πυραυλικό χτύπημα στο εμβληματικό κάστρο της Οδησσού, μέρος της Νομικής Ακαδημίας, το οποίο είναι γνωστό και ως «το Κάστρο του Χάρι Πότερ».

Αφγανιστάν: Ένοπλος σκότωσε έξι ανθρώπους σε τζαμί της Χεράτ

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίσθηκε από επίθεση ενόπλου σε τζαμί της επαρχίας Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν, ανακοινώθηκε την περασμένη νύχτα από το ΥΠΕΞ.

Βίντεο σοκ: Η στιγμή που δολοφονούν 23χρονο μοντέλο μέσα σε εστιατόριο στον Ισημερινό

Την τρομακτική στιγμή που μία πρώην διαγωνιζόμενη στα καλλιστεία του Ισημερινού δολοφονήθηκε από δύο ενόπλους σε εστιατόριο, μερικούς μήνες αφότου το όνομά της αναφέρθηκε σε συνομιλία διακινητών ναρκωτικών, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

ΗΠΑ: Τρεις αστυνομικοί νεκροί σε ανταλλαγή πυρών - Πέντε τραυματίες

Νεκροί έπεσαν τρεις αστυνομικοί και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν μετά από ανταλλαγή πυρών στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Σήμερα η απάντηση της Χαμάς στην πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Η Χαμάς ετοιμάζεται σήμερα να απαντήσει στην πρόταση να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός για λίγες εβδομάδες στη Λωρίδα της Γάζας, που θα συνοδευτεί από απελευθέρωση ισραηλινών ομήρων, στο πλαίσιο έμμεσων διαπραγματεύσεων με Ισραήλ.

Συναγερμός στην Ινδονησία: Εξερράγη ηφαίστειο, έκλεισε αεροδρόμιο, απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι

Διαδοχικές εκρήξεις του ηφαιστείου Ρουάνγκ της Ινδονησίας σήμερα Τρίτη υποχρέωσαν τις Αρχές να ανεβάσουν στην ύψιστη βαθμίδα το επίπεδο του συναγερμού, να εκκενώσουν τους κατοίκους της περιοχής της βόρειας πλευράς της νήσου Σουλαουέζι (Κελέβη) και να κλείσουν το κοντινό διεθνές αεροδρόμιο.

Επίθεση των Χούθι με βαλλιστικούς πυραύλους και drone στο ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο Cyclades

Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και drone κατά ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου που ταξίδευε στην Ερυθρά Θάλασσα εξαπέλυσαν οι Χούθι όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διοίκηση (U.S. Central Command) με αναρτησή της στο Twitter.

Ελεύθερος ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Έληξε η κράτησή του, μετά τις κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Έληξε η κράτηση του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του, μετά την ανάκριση του ηθοποιού σχετικά με κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις.

Ισπανία: Ο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι παραμένει στο πόστο του, δεν παραιτείται από πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι θα παραμείνει στο πόστο του.

Γερμανία: Ξεκινά η ιστορική δίκη των «Πολιτών του Ράιχ», που σχεδίαζαν πραξικόπημα

Στο εδώλιο θα καθίσουν σήμερα τα πρώτα μέλη των «Πολιτών του Ράιχ» της ακροδεξιάς οργάνωσης στη Γερμανία, που σχεδίαζε επίθεση στη Μπούντεσταγκ και ανατροπή της κυβέρνησης.

Ζευγάρι έστειλε κατά λάθος τη γάτα του μέσα σε πακέτο στην Amazon 1.000 χλμ. μακριά

Ένα ζευγάρι από τη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών επέστρεψε μια παραγγελία στην Amazon στην Καλιφόρνια, αλλά στο πακέτο βρέθηκε κατά λάθος και η γάτα τους, που έζησε μια οδύσσεια επτά ημερών.

Ισπανία: Ο Σάντσεθ θα ανακοινώσει σε λίγες ώρες αν θα παραιτηθεί

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση εξαιτίας μιας δικαστικής έρευνας με στόχο τη σύζυγό του, που οφείλεται σύμφωνα με τον ίδιο σε μια εκστρατεία αποσταθεροποίησης ενορχηστρωμένη από τη δεξιά αντιπολίτευση, θα ανακοινώσει σήμερα στις 13:00 (ώρα Ελλάδας) αν θα παραιτηθεί ή όχι, ανακοινώθηκε από τις υπηρεσίες του.

Δραματικό βίντεο: Υπάλληλος παντοπωλείου στο Μπέρμιγχαμ κλειδώνει μέσα ληστές που τον απειλούσαν με ματσέτα

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που καταγράφει την στιγμή που ένας υπάλληλος παντοπωλείου στο Μπέρμιγχαμ καταφέρνει να βγει έξω και να κλειδώσει μέσα στους κατάστημα δύο ληστές που τον απειλούσαν με μασέτα.

Politicο: Ο Πούτιν ελέγχει την Wagner μετά τον θάνατο του Πριγκόζιν - Οι διαβόητοι μισθοφόροι λογοδοτούν στο Κρεμλίνο

Επτά μήνες μετά τον θάνατο του Γεβγένι Πριγκόζιν, του τολμηρού ολιγάρχη του οποίου ο ιδιωτικός στρατός γνωστός ως ομάδα Wagner επιχείρησε να στασιάσει κατά του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, το ρωσικό κράτος περνάει στον έλεγχό του του διαβόητους μισθοφόρους για λογαριασμό του Κρεμλίνου.

O Mακρόν είναι ανοιχτός να συμπεριλάβει τα πυρηνικά στην άμυνα της Ευρώπης: «Ας τα βάλουμε όλα στο τραπέζι»

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι είναι έτοιμος να ξεκινήσει μια συζήτηση για μια ευρωπαϊκή άμυνα που θα μπορούσε να περιλαμβάνει πυρηνικά όπλα.

Eπιστρέφει στη Βρετανία ο Πρίγκιπας Χάρι: Θα παραστεί στους αγώνες Invictus -Άγνωστο αν θα τον συνοδεύσει η Μέγκαν

Ο πρίγκιπας Χάρι πρόκειται να επιστρέψει στη Βρετανία, στην πρώτη του επίσκεψη μετά την αποκάλυψη της διάγνωσης του καρκίνου από την Κέιτ Μίντλετον.

Ιράκ: Νέος νόμος προβλέπει ποινές έως και 15 χρόνια κάθειρξη για ομοφυλοφιλικές σχέσεις

Το κοινοβούλιο του Ιράκ υιοθέτησε χθες Σάββατο νομοσχέδιο που ποινικοποιεί τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και τη φυλομετάβαση με ποινές που φτάνουν έως και τα 15 χρόνια κάθειρξη, αφού τροποποίησε αρχική πρόταση που προέβλεπε την επιβολή της ποινής του θανάτου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ