Αλήθειες για τους … σωτήρες

Αλήθειες για τους … σωτήρες

Μία επαναλαμβανόμενη επωδός των στελεχών του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ –ιδιαιτέρως δε των παλαιοτέρων- είναι ότι η κατάσταση στην οποία βρέθηκε  το άλλοτε κραταιό κόμμα εξουσίας –και που τώρα φαίνεται, δειλά μεν, να ανακάμπτει- οφείλεται στο γεγονός ότι έβαλε πλάτη για να σωθεί η χώρα.

Και πληρώνει έτσι  τις θυσίες που επέβαλε στον ελληνικό λαό. Πέραν όμως του γεγονότος ότι πρέπει να υπάρχει ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ ως αντίβαρο στον αλλοπρόσαλλο όσο και επικίνδυνο ΣΥΡΙΖΑ η αλήθεια είναι ότι το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε, ουσιαστικώς την καταχρέωση της χώρας στην οποία με την πολιτική του επί σειράν ετών την οδήγησε!!

Από το 1981 που ανήλθε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ και για όλα τα χρόνια που κυβέρνησε το συνολικό ποσό που είχε εισρεύσει στα κρατικά Ταμεία είτε από την ΕΟΚ και μετέπειτα Ευρωπαϊκή Ένωση είτε από άμεσες και έμμεσες φορολογίες ανήλθε σε 1 τρισεκατομμύριο δραχμές!! Αυτό είναι το ποσό που φαγώθηκε, αν θέλουμε να θυμηθούμε την φράση του Θόδωρου Πάγκαλου, «μαζί τα φάγαμε». Βεβαίως ο λαϊκισμός και οι πελατειακές σχέσεις που είχε αναπτύξει το ελληνικό σοσιαλιστικό κόμμα ήταν η βασική αιτία που κατασπαταλήθηκε, μη παραγωγικά, μη αναπτυξιακά  το τεράστιο για τα ελληνικά δεδομένα ποσό αυτό.

Κατ’ αρχάς για να έχει το ΠΑΣΟΚ τότε εν δυνάμει ψηφοφόρους στοίβαζε κόσμο στο δημόσιο, υπήρχαν ή δεν υπήρχαν ανάγκες. Μετά, δανείστηκε αλόγιστα προκειμένου να εξυπηρετεί τις αλόγιστες δαπάνες που έκανε στο όνομα του λαϊκισμού. Και επιπροσθέτως να μη ξεχνάμε τον άκρατο δανεισμό των υδροκέφαλων δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων που δανείζονταν  με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου. Και οι οποίες στη συνέχεια κατέπεσαν, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί η επόμενη νεοδημοκρατική κυβέρνηση να δανειστεί για να πληρώσει τις εγγυήσεις αυτές!! 

Η χώρα αντί να επιτύχει ανάπτυξη και αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του λαού της βρέθηκε χρόνια μετά αναγκασμένη να υποστεί τα Μνημόνια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ