«Βοηθήματα» σπουδών

«Βοηθήματα» σπουδών

Στα βοηθήματα σπουδών που χρησιμοποιούν οι φοιτητές για την πανεπιστημιακή τους μόρφωση φανταζόμαστε ότι κανείς θεωρεί ότι περιλαμβάνονται κάποια συγγράμματα, αλλά αδυνατούμε  να πιστέψουμε ότι βοηθούν στην αποφοίτησή τους, στις μεταπτυχιακές τους εργασίες ή στο διδακτορικό τους, τα ρόπαλα, οι μολότοφ, οι σιδερόβεργες, οι εκρηκτικές ύλες, το πετρέλαιο και άλλα συστατικά κατάλληλα για αντάρτικο πόλεων.

Και όμως. Στα ελληνικά Πανεπιστήμια και ιδιαίτερα σε κάποιες Σχολές, όλος αυτός ο εξοπλισμός ενδεχομένως να καταγράφεται ως μέσον εποπτικής διδασκαλίας. Επιπλέον, κάποιες Σχολές, που θα ήταν κατάλληλες και για εκπαίδευση των Ο.Υ.Κ. έχουν εξελιχθεί σε άντρα εξόρμησης για καταδρομικές επιθέσεις κατά της κοινωνίας και των κρατικών εκπροσώπων που δεν φρόντισαν  να τους κόψουν μία δια βίου σύνταξη που θα αποστέλλεται μάλιστα και στο σπίτι.

Ενδεχομένως να αδικούμε τα ελληνικά Πανεπιστήμια, ορισμένα από τα οποία διακρίνονται διεθνώς. Από την άλλη πλευρά πως να μην αρχίσει κανείς να κάνει τους παραπάνω συλλογισμούς, όταν οι πρόσφατες παρεμβάσεις της Αστυνομίας σε Σχολές είχαν ως αποτέλεσμα την συλλογή υλικού που ήταν κανονικός εξοπλισμός για αντάρτικο;

Το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ περί του οποίου τόση μελάνη έχει χυθεί προϋποθέτει και λειτουργία τους αντίστοιχη με εκείνη των ξένων Πανεπιστημίων. Κανείς δεν μπαίνει στους χώρους τους επειδή έτσι του αρέσει, ούτε αίθουσες σχολών χρησιμοποιούνται για αποθήκες πυρομαχικών.

Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, που έλεγε και κάποια ψυχή. Η κατάσταση αυτή ευνοήθηκε από κόμματα αριστερής ιδεολογίας που πίστεψαν κάποτε –ίσως να το πιστεύουν αυτό ακόμη- ότι καλλιεργώντας τέτοιες «επαναστατικές» νεολαίες θα ανέτρεπαν το κοινωνικό καθεστώς ενώ στο μέλλον θα εξασφάλιζαν και αφισοκολλητές. Διότι το βέβαιο ήταν ότι  εγγράμματους για προσεχή μέλη  δεν ενδιαφέρθηκαν και ενδεχομένως και να μη τους χρειάζονται. Χώρια που παρέβλεψαν ότι στην δική τους επαναστατική φοιτητιώσα νεολαία θα παρεισέφρεαν και εγκληματικά στοιχεία, για τα οποία αρμόδια είναι η ποινική δικαιοσύνη. Γι’ αυτό άλλωστε πρωταγωνιστούν οι κουκουλοφόροι.

Έτσι όμως, με την πάροδο των ετών παγιώθηκε μία τάξη αναρχοαυτόνομων μέσα στα Πανεπιστήμια που βεβαίως ως αποστολή δεν είχε την μόρφωση για την προαγωγή της αριστερής επαναστατικής ιδεολογίας. Αλλά βρήκε την ευκαιρία της εκμετάλλευσης του ασύλου για να ασκούν ανενόχλητοι το έργο της μπαχαλοποίησης που έχουν προφανώς αναλάβει εργολαβικώς! Το άσυλο, θεωρητικώς, μπορεί να έχει καταργηθεί, αλλά είναι ως να υπάρχει εφ’ όσον παραμένουν μέσα στα Πανεπιστήμια οι μπαχαλάκηδες και κανείς από τις πανεπιστημιακές αρχές δεν ειδοποιεί εγκαίρως αυτούς που πρέπει για το αναγκαίο «μπουζούριασμα» όσων έχουν κάνει μάθημα σπουδών την παρανομία.

Το θέμα έχει και άλλη διάσταση με πιθανό πολιτικό κόστος, όσο κάτοικοι συγκεκριμένων περιοχών όπου δρουν οι εκ του πανεπιστημίου καταδρομείς βλέπουν να συνεχίζεται η κατάσταση αυτή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ