Η εκμετάλλευση ενός άδικου θανάτου

Η εκμετάλλευση ενός άδικου θανάτου

Πραγματοποιήθηκε κι εφέτος συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο της δολοφονίας, το 2008, του νεαρού παιδιού, του Γρηγορόπουλου.

Κρίμα, πολύ κρίμα βεβαίως για το αδικοχαμένο παιδί. Όταν χάνεται μια ζωή, πολύ περισσότερο ενός νέου ανθρώπου, η απόγνωση, η απογοήτευση και η οργή είναι λογικό και φυσιολογικό να μην έχουν όρια. Όπως όρια σε αυτή εδώ τη χώρα δεν έχει και η υπερβολή και η σκοπιμότητα.

Παρόμοιες αφορμές είναι η ευκαιρία για μπαχαλάκηδες, περιθωριακούς, δήθεν αριστεριστές και, κυρίως προβοκάτορες (μέσα στους οποίους στοιχίζονται για προφανείς λόγους και αλλοεθνείς) για να καταστρέψουν, να διαλύσουν την πρωτεύουσα ή ακόμη και να σκοτώσουν. Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος και όχι, με αφορμή την θλιβερή επέτειο, ένας φόρος μνήμης. Μνημόσυνα άλλωστε και αίμα δεν συμβιβάζονται.

Η άλλη πλευρά του θέματος έχει να κάνει με το ότι δεν έχουμε δει τόσα χρόνια τώρα, μία πορεία έστω και καμμιά τριανταριά ατόμων για τον τάδε αστυνομικό που κτύπησαν τρομοκράτες, για τον δείνα που τον «έφαγαν» με καλάσνικοφ εγκληματίες που «παρεπιδημούν» στη χώρα και έχουν εκτινάξει την εγκληματικότητα.
Ακόμη δεν έχουμε δει τόσα χρόνια τώρα μία πορεία για ένα άλλο εξ ίσου άτυχο παιδί, τον Αξαρλιάν που τον «έφαγαν» ως παράπλευρη απώλεια οι τρομοκράτες της 17ης Νοέμβρη. Μόνο ένα κεράκι άναβε στη γωνία Καραγιώργη της Σερβίας και Βουλής, στη συμπλήρωση κάθε χρόνου από τη δολοφονία του. Αμφιβάλλω αν ανάβει πλέον....

Δεν θα δούμε ποτε μία τέτοια πορεία. Γιατί ούτε κανείς πραγματικός δημοκράτης θα τα σπάσει και θα καταστρέψει ξένες περιουσίες, ούτε θα επιχειρήσει να κάψει αθώους, ζωντανούς. Κι αυτό διότι είτε είναι αστυνομικοί είτε είναι ο Αξαρλιάν, είτε οι καμμένοι της Μαρφίν, η έγκυος και οι συνάδελφοί της, δεν έχουν οπαδούς μπαχαλάκηδες, κουκουλοφόρους, μηδενιστές αντιεξουσιαστές, παράσιτα της κοινωνίας (και μάλιστα και από πλούσιες οικογένειες) που, επειδή τα έχουν όλα βρίσκουν έξοδο διαφυγής στη βία, στο όνομα μιας κοινωνίας για την οποίαν ποτέ δεν θα δουλέψουν. Οϋτε ποτέ θα της προσφέρουν κάτι...
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την τραγικότητα της άδικης δολοφονίας ενός παιδιού, του Γρηγορόπουλου. Από την άλλη όμως είναι το ολιγότερο αστείο να αναγορεύεται σε σύμβολο κοινωνικής πάλης ο θάνατος ενός παιδιού που δεν είχε ακόμη γνωρίσει τι είναι κοινωνική πάλη, για ποιους λόγους γίνεται και σε ποιους στόχους πρέπει να αποβλέπει.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ