Οι προγραμματικές με τον Βελζεβούλ

Οι προγραμματικές με τον Βελζεβούλ

Καλό βόλι, που λένε και μη ξεχάσετε την ταυτότητά σας. Η κάλπη είναι πάντα γκαστρωμένη όπως έλεγαν και οι παλαιότεροι, αν και ποιος θα βγει πρώτος το έχουν προεξοφλήσει με τις αποδόσεις τους οι εταιρίες στοιχημάτων.

Επομένως εκτός από την ταυτότητα μη ξεχάσετε να παίξετε στα σίγουρα.

Το ερώτημα που κυριάρχησε, στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο ήταν αν θα υπάρχει αυτοδυναμία και αν όχι ποιοι θα μπορούσαν να συνεργαστούν μεταξύ τους. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει σήμερα καθώς εκτός απροόπτου θα υπάρξει αυτοδυναμία.

Όμως προκειμένου να αξιολογήσουμε το τι λένε ορισμένοι «πολιτικοί», απ’ όλα τα σενάρια που διατυπώθηκαν κατά καιρούς κρατώ στην μνήμη μου το πιο ρηξικέλευθο που διατυπώθηκε από υποψήφιο του προοδευτικού χώρου. Άλλωστε τι προοδευτικός θα ήταν ο χώρος αν δεν φιλοξενούσε ρηξικέλευθες προτάσεις.

Η σχετική πρόταση που θα έλυνε και το ζήτημα της ακυβερνησίας ήταν να υπάρξει συμφωνία ακόμη και με τον Διάβολο –φτου φτου φτου- αρκεί να υπάρχει προγραμματική συμφωνία!

Υποθέτω ότι μία τέτοια συμφωνία θα την απέφευγαν κατ΄ αρχάς τα κόμματα των οποίων οι αρχές βασίζονται στον τρίπτυχο, Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια. Δεν είναι ανάγκη να αναλύσουμε τους πασιφανείς λόγους. Παραμένει όμως η απορία τι είδους συμφωνία προγραμματική θα μπορούσαν να κάνουν τα πλέον τολμηρά εκ των κομμάτων, τα οποία δεν θα έβλεπαν με άσχημο μάτι τον Εωσφόρο, αρκεί να καθόντουσαν στην πολυπόθητη καρέκλα.
Το ερώτημα έχει βαρύνουσα σημασία διότι στις δικές τους προτάσεις δεν θα μπορούσαν καν να υποθέσουν τι θα τους αντιπρότεινε ο Βελζεβούλ. Να κάθονται το πρωί στην καρέκλα της εξουσίας και το βράδυ να κολυμπάνε σε κανέναν καζάνι με θερμοκρασίες ζέοντος ύδατος; Χώρια που θα μπορούσε το καζάνι εκτός από καυτό νερό να έχει μέσα και τίποτε άλλες όζουσες εμπνεύσεις του Έξ’ αποδώ.

Μπορεί όμως το καζάνι να είναι η λιγότερο επώδυνη απαίτηση της προγραμματικής συμφωνίας με τον εκεί έξω. Διότι το διεστραμμένο μυαλό του μαγκούφη μπορεί να πρόβαλε τίποτε άλλες προγραμματικές απαιτήσεις, δυσκολοχώνευτες από τον πολιτικό κόσμο. Όπως λ,χ, μετά τη πρώτη τετραετία –διότι με την βοήθειά του η τετραετία θα ήταν σίγουρη- να σταματήσουν την πολιτική. Και ξέρετε τι σημαίνει η αφάνεια για κάθε επίδοξο σωτήρα, ακόμη κι αν είναι αποτέλεσμα προγραμματικής συμφωνίας; Εισιτήριο για το Δρομοκαΐτειο…

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ