Σερβίροντας με ύπτιο ή πεταλούδα

Σερβίροντας με ύπτιο ή πεταλούδα

Τι είν’ η Ελλάδα; Μην είν΄ οι κάμποι, μην είναι τ’ άσπαρτα ψηλά βουνά, που έγραφε και ο Πολέμης; Λάθος. Η πατρίδα μας είναι λίγο κρασί. λίγο θάλασσα και τ΄ αγόρι μου (ή το κορίτσι μου, σπανιότερα, έτσι όπως πάμε). Δεδομένου δε ότι το θαλάσσιο στοιχείο κυριαρχεί, αποτελεί συγχρόνως και το ελκτικό δόλωμα ώστε να έχουμε αναδειχθεί σε μία ιδιαιτέρως τουριστική χώρα, όπου καραβιές κάθε χρώματος και φυλής να κατακλύζουν παράλια νήσους και ηπειρωτική Ελλάδα.

Βεβαίως για να είμαστε ελκυστικότεροι έναντι άλλων χωρών, του Νότου, που κι αυτές έχουν την χάρη τους, πρέπει να πρωτοτυπούμε. Και να πρωτοτυπούμε όχι μόνο ως προς τις τιμές όπου τα παπούτσια και οι τσάντες του Λουϊ Βουϊτόν, ωχριούν μπρος στην τιμή της συναγρίδας, καθότι σερβιριζόμενη έρχεται με πραγματικό βουητόν που κάνουν τα ευρώπουλα που την ακολουθούν.

Η νέα πρωτοτυπία που έχει και την συγκατάθεση του εργαζομένου προλεταριάτου είναι το κολυμβητικό σερβίρισμα ή η εξυπηρέτηση εντός της θαλάσσης επί επιπλέουσας σχεδίας όπου βρίσκεται ο θαμών. Πως να πάει εκεί ο σερβιτόρος; Μόνο κολυμπώντας. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι όσοι θέλουν να εργαστούν σε επιχειρήσεις εστίασης ή ξενοδοχειακές παρά θιν αλός δεν πρέπει να έχουν αποφοιτήσει από Σχολές τουριστικών επαγγελμάτων αλλά πρωτίστως να έχουν φοιτήσει σε κολυμβητικούς ομίλους ή μη και να κατέχουν δίπλωμα ναυαγοσώστου. Διότι λ.χ. μπορεί να κοντυλίσει, όπως έλεγαν και οι γιαγιάδες μας, ο θαμών από το κοκτέϊλ.

Ευλόγως μπορεί να υποπτευθεί κανείς ότι αν οι σχεδίες με τους πελάτες είναι λίγο ξεμακρυσμένες το σερβίρισμα θα γίνεται με τζετ σκι. Από κει κι έπειτα δεν μπορεί να φανταστεί κανείς ποια άλλη επιχειρηματική επινόηση στην τουριστική εστίαση μπορεί να αναδείξει το ελληνικό δαιμόνιο. Ίσως το υποβρύχιο σερβίρισμα, το οποίο ενέχει κάποιες δυσκολίες ως προς τη ανεύρεση προσωπικού, διότι μας τελειώνουν και οι σφουγγαράδες της Καλύμνου. Μας μένει το εξ ύψους σερβίρισμα με «Παραπέντε» και οι ελιές που συνοδεύουν τα μαρτίνι, με σφεντόνα. Εν πάση περιπτώσει πρέπει η εξυπηρέτηση να έχει κάποια χάρη ακολουθώντας την προτροπή παλαιότατου ελληνικού όσο και πονηρού άσματος το οποίο συνιστούσε στην δεσποινίδα Ερμιόνη, να μην σκαλίζει τον κήπο της μόνη, Διότι δια να έχει ο κήπος την χάρη του, πρέπει να έχει και τον περιβολάρη του….

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ