Μαξίμου: Η «Αγία Έδρα» της προπαγάνδας

Μαξίμου: Η «Αγία Έδρα» της προπαγάνδας

Το Μαξίμου δεν είναι απλά η έδρα της κυβέρνησης. Εκ των πραγμάτων καθίσταται σε Αγία Έδρα της κυβέρνησης, αφού ολοένα και περισσότερο θυμίζει την περίφημη επιτροπή που προωθούσε την πίστη στο όνομα του Καθολικισμού.

Το όνομα της επιτροπής έμεινε στην ιστορία, ή αν προτιμάτε ταλαιπωρεί την ιστορία: ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ. Η Propaganda Fide της κυβέρνησης που εδρεύει στο Μαξίμου, είναι επιφορτισμένη να προωθεί το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς με κάθε μέσο. Άλλωστε ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Η «Αγία Έδρα» της κυβέρνησης κάνει όμως και υπερωρίες. Πέραν της «πίστης» εργάζεται ακατάπαυστα κατασκευάζοντας «ειδήσεις», δημιουργώντας εχθρούς του δημοσίου συμφέροντος, αλλά και σκορπώντας το μίσος στη κοινωνία. Και το κάνει ξεπερνώντας τις περισσότερες φορές ακόμα και τον εαυτό της. Για την «Αγία Έδρα» μιλάμε και φυσικά για την «Αγία» Δημόσια Τηλεόραση την οποία δεν πληρώνουν φυσικά μόνο οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, αλλά και όλοι οι Έλληνες. Και φυσικά αφού πληρώνουν όλοι οι Έλληνες, είναι επιεικώς απαράδεκτο όσοι προωθούν την «πίστη» της κυβερνητικής «Αγίας Έδρας» να το κάνουν κατά τρόπο που προσβάλλει τη νοημοσύνη του μέσου τηλεθεατή.

Αν ο σκοπός τους είναι να φαίνονται τόσο ηλίθιοι, ώστε αυτοί που τους παρακολουθούν να νομίζουν ότι είναι τόσο όσο έξυπνοι όσο εκείνοι, είναι κάτι που θα αποδειχθεί προσεχώς. Προς το παρόν εκείνο που κάνουν με εντολή και καθοδήγηση από την «Αγία Έδρα» είναι να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα αφού προηγουμένως έχουν πετύχει να διαστρεβλώσουν τις λέξεις. Και στην προπαγάνδα το πρώτο που κάνει ένας προπαγανδιστής που σέβεται τον εαυτό του είναι να έχει τον έλεγχο των εννοιών. Αν μπορείς να ελέγξεις την έννοια των λέξεων, μπορείς να ελέγξεις τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις λέξεις. Και αυτό το κάνουν με εξαιρετικό τρόπο οι άνθρωποι της «Αγίας» Δημόσιας Τηλεόρασης με την καθοδήγηση της «Αγίας Έδρας». Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και σε κάθε περίπτωση επιτυχημένη. Από τις λέξεις που χρησιμοποιούσαν ανά τους αιώνες τα αυταρχικά και δικτατορικά καθεστώτα προκειμένου να ελέγχουν τους ανθρώπους, μέχρι τις δίκες που έστηναν ώστε να εξαφανίσουν όσους είχαν αντίθετη γνώμη ή μετέφραζαν διαφορετικά τις έννοιες, ο σκοπός ήταν συγκεκριμένος: Η εξαπάτηση.

Οι μάζες, έλεγε ο Αδόλφος, πιο εύκολα πιστεύουν ένα μεγάλο ψέμα παρά ένα μικρό. Και αυτό η κυβέρνηση το εφαρμόζει με απόλυτη- τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή- επιτυχία. Άλλωστε σε μια χώρα «παράλληλων μονολόγων» όπως εύστοχα είχε παρατηρήσει ο ποιητής, υπερισχύει ο ισχυρός μονόλογος της «πίστης» που πτοωθεί η «Αγία Έδρα». Μονόλογος με απόλυτο έλεγχο των λέξεων στους ανθρώπους που τις χρησιμοποιούν. Δεν έχει παρά να παρακολουθήσει κανείς- εφόσον αντέξει μέχρι το τέλος- τις ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων της «Αγίας» Δημόσιας Τηλεόρασης, που είναι κατ εικόνα και καθ ομοίωσιν της «Αγίας Έδρας» της κυβέρνησης. Μέχρι του σημείου να αναρωτιέται και ο Τζέφρι Πάιατ αν το όνομα του συμπεριλaμβάνεται στη λίστα του FBI. Κι αυτό μπορεί να είναι ένα από τα πολλά επεισόδια στα οποία κυριαρχεί η κυβερνητική προπαγάνδα, αλλά όπως φαίνεται δεν είναι το τελευταίο. Στο κάτω- κάτω για μια κυβέρνηση της Αριστεράς, με ολίγη από λαϊκίστικη δεξιά, αλήθεια είναι ό,τι συμφέρει το λαό και στην προκειμένη περίπτωση ένα επαναλαμβανόμενο ψέμα γίνεται αλήθεια ώστε να συμφέρει το λαό. Βλέποντας σήμερα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι σαν να μη πέρασε μια μέρα από το 1917.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ