Μεγάλη φωτιά στη Ρόδο: Xωρίς ρεύμα όλο το νησί - Μήνυμα του «112» και εκκένωση οικισμών

Μεγάλη φωτιά στη Ρόδο: Xωρίς ρεύμα όλο το νησί - Μήνυμα του «112» και εκκένωση οικισμών

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Ρόδο, με τις αρχές να προχωρούν στην εκκένωση περιοχών. Λίγο μετά τις 19:30, όσοι βρίσκονται στην περιοχή της Ψίνθου έλαβαν μήνυμα μέσω του «112» να απομακρυνθούν άμεσα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ροδιακή, οι αρχές έχουν ζητήσει και από τους κατοίκους του χωριού Μαριτσά να βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς η φωτιά πλησιάζει και εκεί.

Νωρίτερα, εκκενώθηκε η Κοιλάδα των Πεταλούδων από επισκέπτες και προσωπικό αλλά και το στρατόπεδο Καλαμώνα.

Χωρίς ρεύμα μεγάλο μέρος της Ρόδου -Γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης

Χωρίς ρεύμα έχει μείνει μεγάλο μέρος της Ρόδου, καθώς 3 γραμμές εναερίων καλωδίων στη Σορωνή υπέστησαν καταστροφές και συνεργεία αυτή την ώρα προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν στην κινητή τηλεφωνία, είτε γιατί καταστράφηκαν από την φωτιά κεραίες ή λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης. Χωρίς νερό επίσης έχουν μείνει πολλές περιοχές του νησιού.

Προσπάθειες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στη Ρόδο πραγματοποιούν αυτήν την ώρα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ύστερα από την διακοπή που σημειώθηκε εξαιτίας της πυρκαγιάς. Το πρόβλημα σύμφωνα με τον Διαχειριστή προκλήθηκε από τις ρίψεις νερού στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης και στη συνέχεια στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του νησιού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Ατμοηλεκτρικός σταθμός Σορωνής έχει ξεκινήσει να δίνει σταδιακά ρεύμα και σε συνεργασία με το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ γίνονται προσπάθειες για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Στη φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Παντάνασσα Ρόδου επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 3 ομάδες αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΑΚ και του Βορείου Αιγαίου, 20 οχήματα, 4 E/Π και 3 Α/Φ με το Beriev-200. Συνδρομή παρέχει ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS