Αύγουστος με 40άρια, αλλά χωρίς καύσωνα - Τι καιρό θα κάνει τον Δεκαπενταύγουστο

Αύγουστος με 40άρια, αλλά χωρίς καύσωνα - Τι καιρό θα κάνει τον Δεκαπενταύγουστο

Με υψηλές θερμοκρασίες , που σε κάποιες περιοχές θα πλησιάσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο δεν θα προκαλέσουν στη χώρα συνθήκες ασφυξίας, όπως αυτές που ζήσαμε τις τελευταίες εβδομάδες, θα βαδίσουμε προς τον Δεκαπενταύγουστο.

«Ο καύσωνας πέρασε και από ό,τι φαίνεται δεν θα επιστρέψει σύντομα», ήταν η ευχάριστη είδηση που μετέφερε ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Θα δεχτούμε κάποιες “επιθέσεις” και τις επόμενες ημέρες, χωρίς όμως τις ακρότητες που είχαμε τα προηγούμενα 24ωρα. Ένα φυσιολογικό καλοκαίρι φαίνεται να επικρατεί το επόμενο διάστημα μέχρι περίπου τις 10-15 Αυγούστου», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι έως και «τα μέσα Αυγούστου δεν περιμένουμε κάποιο ακραίο κύμα ζέστης».

Αντίστοιχη ήταν και η πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου, σύμφωνα με την οποία Δευτέρα και Τρίτη η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 βαθμούς στα ηπειρωτικά, ενώ από την Τετάρτη έως το Σάββατο μόνο τοπικά στη Θεσσαλία και την Κεντρική και Ανατολική Στερεά ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Για 40 βαθμούς στους κλειστούς κάμπους έκανε λόγο και ο προγνώστης της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, ενώ Δευτέρα και Τρίτη θα υπάρξουν διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ